02/05/2007 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL İzmir de 1 Mayıs’ta alanlardaydı. Katılımcılardan ve medyadan büyük ilgi gören grup birbirinden renkli pankartlar taşıdı.

Kaos GL İzmir alanlarda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL İzmir de 1 Mayıs’ta alanlardaydı. Katılımcılardan ve medyadan büyük ilgi gören grup birbirinden renkli pankartlar taşıdı. Sloganlarıyla işçi eşcinsellerin de var olduğunu söyleyen Kaos GL İzmir eşcinsel cinayetlerini de hatırlattı.

 

Kaos GL İzmir, homofobiye, transfobiye ve her türlü ayrımcılığa, şiddete ve reddedilişe, zorunlu heteroseksizme, işsizliğe ve işten çıkarılışlara, travesti ve eşcinsel cinayetlerine karşı taşıdığı pankartlar ve attığı sloganlarla 1 Mayıs’ta alanlardaydı.



Alana girişi alkışlarla karşılanan Kaos GL İzmir’e en büyük destek Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden (ÖDP) geldi. Merkez Kaos GL’nin çok iyi çalıştığını söyleyen ÖDP’liler “Umarız siz de Ankara kadar faal olursunuz” dediler ve henüz mekanları olmayan Kaos GL İzmir’in toplantıları için Karşıyaka’daki merkezlerini açabileceklerini söylediler.



Medyanın da yoğun ilgi gösterdiği Kaos GL İzmir grubu katılımcılar ve izleyicilerden de olumlu tepkiler aldı. Gökkuşağı renkleriyle yazılmış “Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir” afişi taşıyan grup “Eşcinsellik burjuva fantezisi değil ezilen bir kimliktir”, “Ayrımcılık maddesine cinsel ayrımcılık eklensin”, “Biz de işçiyiz, biz de haklıyız, yok sayılmayacağız”, “Zorunlu heteroseksüellik insanlık suçudur”, “Sanal alemde değil kamusal alandayız”, “Heteroseksizm eskidendii çook eskiiiden”, “Benim de aşk haklarım var” gibi ilgi çeken pankartlar taşıdı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam