19/12/2008 | Yazar: Deniz Gökhan

Kaos GL İzmir Anarşist Eylemde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Aralık Çarşamba günü, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde, İzmirliler ilk defa anarşistlerin düzenlediği bir eyleme tanık oldular. Kaos GL İzmir’den aktivistlerin de katıldığı yürüyüş ve yapılan açıklama, elbette şuan bütün dünya’nın gündeminde yer alan polis şiddeti hakkındaydı. 17.00 sularında başlayan eylemde, yerlere yazılamalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı.




Bizleri şaşkınlıkla izleyen İzmir ‘sakin’lerinin arasında, sakin kalmayıp alkışlayan insanlar da vardı. Kaos GL İzmir’in eylemlerinde olanların aksine, dünkü eylemde bir tane polisle karşılaşmamamız ve ‘yürüyüş yapamazsınız’ ihtarıyla uyarılmamamız ilginç bir izlenimdi.



Eylemde ‘Zalimlere Karşı Akdeniz'de Anarşi!’, ’Dün İspanya'da, bugün Atina'da, yarın burada her yer isyan her yer anarşi!’, ’Uyan İzmir Uyan! Komşuda Yangın Var!’, ’Biz De 16 Yaşındayız; Polis Bizi De Vur!’, ’Ne Din Ne Devlet Aşk Aşk Hürriyet!’, ’Karakollar Yıkılsın Lunapark Yapılsın!’, ’İsyan Devrim Anarşi!’, ’Bütün Devletler Katildir!’, ’Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz, Yas Tutmayacağız!’, ’Düzene Karşı Devrim, Devlete Karşı Öz-yönetim!’, ‘Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz, kimsenin askeri olmayacağız’ sloganları atıldı.



Polis şiddetine maruz kalıp yaşamını yitiren insanların anıldığı eylem, hiçbir sorun yaşanmadan sona erdi.
Etiketler: insan hakları
İstihdam