03/10/2008 | Yazar: Barış Sulu

5 Ekim Pazar günü şehirden ve gürültüden biraz uzaklaşabilmek, görkemli çam ağaçlarının çevrelediği bir alanda tertemiz havanın tadını çıkarıp tüm haftanın yorgunluğunu atabilmek, birbirimizi daha yakından tanıyıp daha çok sohbet edebilmek için Balçova - Manastır bölgesine doğa yürüyüşü düzenliyoruz.



5 Ekim Pazar günü şehirden ve gürültüden biraz uzaklaşabilmek, görkemli çam ağaçlarının çevrelediği bir alanda tertemiz havanın tadını çıkarıp tüm haftanın yorgunluğunu atabilmek, birbirimizi daha yakından tanıyıp daha çok sohbet edebilmek için Balçova - Manastır bölgesine doğa yürüyüşü düzenliyoruz.

KAOS GL 03/10/2008

Yürüyüşe tüm Kaos GL İZMİR dostları ücretsiz olarak katılabilir. Yürüyüş parkurumuz Balçova Princess Otel’in hemen arkasından başladığı için Pazar günü saat 09:00’da Balçova otobüslerinin son durağında buluşacağız. Yürüyüşe katılmak isteyen arkadaşlarımızın sırt çantalarına bir öğünlük yiyecek ve su koymaları yeterlidir.

Pazar günü saat 09:00 da görüşmek üzere.

Doğa Yürüyüşleri ve Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1. Ayak tırnaklarınızın en az bir gün öncesinde kesilmiş olmasına dikkat ediniz. Aksi halde faaliyet esnasında tırnak batması veya kırılma gibi küçük yaralanma olayları ile karşılaşabilirsiniz.

2. Normal ayakkabı numaranızdan yarım numara daha büyük, sert ve kalın tabanlı, mümkünse ayaklarınızı bilekten saracak boğazlıklı bir ayakkabınız olmasına dikkat ediniz. Böylece burkulma riskini azaltacaksınız.

3. Tercihen, bel ve göğüs kısmından kavrama tokaları olan bir sırt çantasını yanınıza almanızda fayda var.

4. Yürüyüş esnasında hareket kabiliyetinizi engellemeyecek bollukta bir pantolon giyin. Kot pantolon yürüyüşünüzü zorlayabilir. Pamuklu veya keten kumaşlar yerine, sentetik ve yünlü giysiler tercih edilebilir.

5. Sırt çantalarınızı akşamdan hazırlamanız önerilir.

6. Sabah evden ayrılmadan kahvaltı yapmanız, ihtiyaç hissetmeseniz de bol bol su içmeniz önerilir.

7. Hava koşullarına göre, fazladan bir tişört (terlemeniz durumunda değiştirebilmeniz için) ve mont yanınıza alabilirsiniz.

8. Yanınıza yeteri kadar su almanız önerilir.

9. Bir öğünlük yiyecek, ayrıca atıştırmalık ara yiyecekler, enerji verici kuru üzüm, incir, kuru dut, ceviz, badem vb.

10. Mevsime göre, şapka, bandana, güneş kremi, güneş gözlüğü, bardak, vb. alabilirsiniz.

11. Özel ilaçlarınız varsa yanınızda getirmeyi unutmayınız, ayrıca ağrı kesici, yara bandı, kas gevşetici, kolonyalı ya da sabunlu mendil ve bir adet çöp torbası yanınıza alabilirsiniz.

12. Rehberlerin talimatlarına uyulması gerekmektedir.

13. Ekip başında bir rehber ve sonunda da bir artçı bulunacaktır. Rehberi geçmemeye, artçının gerisinde kalmamaya dikkat etmek önemlidir.

14. Yürüyüşlerde çevreye gerekli önemin verilmesi için, her türlü atıkların geri getirilmesine ve yerleşim merkezlerindeki çöplüklere bırakılması önem taşımaktadır.

15. Doğa yürüyüşlerinde alkol kullanmamak önerilir.

Kaos GL İZMİR

Kıbrıs Şehitleri Cad. No:68 Kılıçlar İş Hanı Kat:5 D:501 Alsancak / İzmir

www.kaosglizmir.org

[[izmir@kaosgl.org]]

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam