10/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Kasım Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Kasım etkinlikleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Kasım 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Kasım bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Evrensel insan hakları ilkeleri ve standartları ışığında Türkiye’de ve uluslararası düzeyde mülteciler dâhil LGBTİ+ haklarının korunması, kullanılması ve geliştirilmesi için çalışan; yasal, politik ve sosyal değişimi hedefleyen Kaos GL İnsan Hakları Programı’nın çalışma alanları kaosGL.org’da…

Kaos GL Derneği, düzenlediği queer karikatür atölyeleri ile Eskişehir’de Iraklı mülteci LGBTİ+’larla, Denizli ve Yalova’da İranlı mülteci LGBTİ+’larla bir araya geldi.

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği ve Kaos GL’nin düzenlediği Dayanışma Yaşatır Çalıştayı, heteroseksist ve cinsiyetçi politikalara karşı bir arada mücadele sözü ile İstanbul’da yapıldı.

Tarih Vakfı’nın “Ankara Tartışmaları” programı kapsamında, geçirdiği beyin anevrizması sonucu Temmuz ayında aramızdan ayrılan Hülya Türker’in anısına, Kaos GL Derneği ortaklığı ile “Beden Tıbbın 'Cinsiyet'ine Uymadığında: Hak, İhlal Ve Mücadele Ekseninde 'İnterseks'” paneli yapıldı.

Kaos GL’nin 15. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda bu senenin teması “Geleceği Hatırla!” Bu yıl on beşincisi düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 1 Mart 2020. 

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı şehrinizde etkinlik düzenlemek, Kaos GL’yi davet etmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli! 

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Kaos GL Derneği, çalışma ve mücadele alanlarını yaratan programlarının faaliyetlerini yayımlıyor. Medya ve İletişim Programı’nın çalışma alanları kaosGL.org’da…

Kaos GL Dergisinin Kasım-Aralık sayısı, “Bellek” dosya konusuyla yayımlandı.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 10 Temmuz’da aramızdan ayrılan Hülya Türker’in “İnterseks Çocuklara Yönelik Tıbbi Müdahale Sorunu Bağlamında Toplumsal Cinsiyet ve Beden” isimli doktora tezi artık kitap. Kaos GL Derneği’nin yayımladığı kitap interseks çocuklara yapılan tıbbi müdahaleleri sosyolojik ve eleştirel olarak inceliyor.

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu Araştırması tamamlandı; rapor yayım hazırlıkları devam ediyor.

2019 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması’nda anketlerin doldurulması sürüyor.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Kasım Ayı İnternet Seyri: Medyadan ve siyasetten kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı üretilen cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri…

2018 Aylık Faaliyet Raporları ile Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Kasım bülteninin tamamı işte burada…


Etiketler: yaşam
nefret