11/12/2017 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Kasım ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere 83 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Kaos GL Kasım’da 83 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Kasım ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere 83 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Fotoğraf: Şiyar Laçin, OnurYürüyüşü, 2015

Aralıksız olarak Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere danışmanlık sağlayan Kaos GL, Kasım ayında yasal haklar, maddi destek, cinsel sağlık, trans geçiş süreci, askerlik, maddi destek gibi alanlarda toplamda 83 danışmanlık verdi.

Danışmanlıklar Türkçe ve İngilizce dillerinde veriliyor

LGBTİ mültecilere telefon ve mail yoluyla 27’si hukuki, 42’si sosyal olmak üzere toplamda 69 danışmanlık sağlandı. Beş trans mültecinin Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nde devam ettikleri hormon kullanım süreci takip edildi. Mültecilere verilen danışmanlıklar Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında gerçekleşti.

Türkiye’de yaşayan LGBTİ mülteciler Kaos GL ile refugee@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir. Danışmanlıklar Türkçe ve İngilizce dillerinde verildi.

Kasım ayında Kaos GL, Türkiyeli LGBTİ’lere 14 psiko-sosyal danışmanlık hizmeti sağladı. 13’ü mail, 1’i mail telefon yoluyla verilen danışmanlıklar cinsel sağlık, askerlik gibi konularda sağlandı.

Türkiyeli LGBTİ’ler danisma@kaosgl.org adresi üzerinden danışmanlık hizmetine erişebilirler.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam