27/06/2019 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Mayıs ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 115 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL, Mayıs ayında 115 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Kaos GL Mayıs ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 115 danışmanlık hizmeti sağladı.

Profesyonel olarak danışmanlık hizmeti veren Kaos GL Mayıs ayında yasal haklar ve yükümlülükler, hormon kullanım süreci, cinsiyet geçiş süreci, sağlık hakkına erişim, maddi desteğe erişim, askerlik gibi konularda toplamda 115 danışmanlık sağladı.

Mayıs ayında yapılan Denizli, Yalova ve Adana saha ziyaretlerinde 20 LGBTİ+ mülteci ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Yüz yüze görüşmelerde 46 hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti sağlandı. Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon ve mail yoluyla 26 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 8’ini hukuki danışmanlık, 18’ini sosyal danışmanlık oluşturdu. 2 LGBTİ+ mülteci ile hastanelerden randevu alma süreçlerinde birlikte hareket edildi.

Mersin’de ve Yalova’da Farsça konuşan LGBTİ+ mültecilerle birlikte bedenlerin ön planda olduğu drama atölyeleri düzenlendi. Atölyeler oyuncu ve performans sanatçısı Gökçe Yiğitel eşliğinde gerçekleştirildi. Denizli’de ise Kaos GL’den Aylime Aslı Demir eşliğinde lezbiyen, biseksüel ve kuir mülteci kadınlarla birlikte beden atölyesi gerçekleştirildi. İzmir’de mültecilerle birebir çalışan meslek profesyonellerine yönelik Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Eğitimi düzenlendi.

Türkiye dışından iletişime geçip Türkiye’ye sığınma başvurusu yapmayı düşünen LGBTİ+’lara mail yoluyla 2 hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti verildi. Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam etmektedir.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Türkiyeli LGBTİ+’lara Mayıs ayında 41 danışmanlık hizmeti sağlandı. 39’u mail, 1’i yüz yüze, 1’i telefon yoluyla verilen danışmanlıkların konularını askerlik, açılma, uzman desteğine erişim, akademi ve sosyal hizmet oluşturdu.

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

*Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilereverilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam