07/03/2013 | Yazar: Umut Güner

Diyarbakır Muhabir Eğitimi 2 Nisan’da Hebun LGBTT Derneği’nde gerçekleşecek.

Kaos GL Muhabirleriyle Diyarbakır’da Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Diyarbakır Muhabir Eğitimi 2 Nisan 2013'de Hebun LGBTT Derneği'nde yapılacak. Kaos GL Derneğinden Ömer Akpınar, Hayriye Kara ve Gazeteci İrfan Aktan'ın eğitimen olarak katılacağı Eğitim 2 Nisan Salı günü saat 10:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek.
 
2 Nisan 2013 günü aynı zamanda R.Ç'in davasını yerel muhabirler hep birlikte izleyecek.
 
Kaos GL 2013 yılının ilk yarısında Yerel Muhabir Eğitimlerine devam edecek. 2013 yılının ilk yarısında, Eskişehir, Adana, Diyarbakır ve Van’da yerel muhabir eğitimleri organize edecek. Yerel Muhabir Eğitimleri ile yerelin gündemini kaosgl.org’a taşımayı hedefleniyor.
 
Eğitime katılmak için web@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz.
 
2013’ün Yerel Muhabir Eğitimleri
 
Yerel Muhabir Ağımıza katılmak için Yerel Muhabir Eğitimlerimize katılabilirsiniz. 2007den bu yana 300’ü aşkın muhabir adayımız yerel muhabir eğitimlerine katıldı. Yerel muhabir eğitimlerimize katılan muhabirlerimizin haberleri başta kaosgl.org olmak üzere birçok medya kuruluşunda yayınlanıyor.
 
Medyada var olan homofobi ve transfobi ile heteroseksist dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde muhabir adayları yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp yazacaklar.
 
“Kaos GL’nin muhabiri olup kendi haberimi kendim yapmak istiyorum” diyen gönüllüler “Yerel Muhabir Ağı” eğitimlerine katılarak haber/yazı/söyleşileri ile Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org’un bir parçası olabilecekler. Yerel Muhabirlerimizle kurduğumuz iletişimi sürekli hale getirmeyi ve muhabirlerimizin aynı zamanda Kaos GL Derneği’nin politika yapma ve yürütme süreçlerine katılmaları için bu dönem ekstra çaba göstereceğiz.
 
Kısaca…
Yerel Muhabir Ağı Eğitimine katılan muhabirlerimizden ayda en az bir (1) haber (haber, yazı, söyleşi…) bekliyoruz.
 
Eşcinsel, biseksüel ve transları ilgilendiren gündem konularında ayda bir iki kez yönelteceğimiz sorulara yerel muhabirlerimizden görüş bekliyoruz.
 
Avrupa Birliği DİHA Programı kapsamında Siyah Pembe Üçgen Derneği ve Kaos GL Derneği’nin birlikte yürüttüğü HOPE Projesi kapsamında Yerel Muhabir Eğitimlerini organize etmektedir. İstanbul Yerel Muhabir Ağı Eğitimine konaklama desteği sunan IstanbulSweetHome’a teşekkür ederiz.
 
Yerel Muhabir Ağına katılmak isteyenler, http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=9652 yerel muhabir ağı tanıtımının altındaki formu doldurabilirsiniz.

  


Etiketler: medya
nefret