22/02/2018 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Ocak ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere 193 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Kaos GL Ocak ayında 193 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Ocak ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere 193 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Fotoğraf: Burak Kaygısız, 5. İzmir Onur Yürüyüşü

Kaos GL Ocak ayında hormon kullanım süreci, askerlik, sağlık, BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) süreci, yasal haklar, psikolojik desteğe erişim gibi alanlarda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere 193 danışmanlık hizmeti verdi.

Sosyal hizmet uzmanları ve avukatlar tarafından Aralık ayında verilen danışmanlıklar hormon kullanım süreci, trans geçiş süreci, askerlik, cinsel sağlık, BMMYK süreci, yasal haklar, sosyal hizmet, evlilik, maddi destek, psikolojik destek gibi alanlarda sağlandı.

LGBTİ mültecilere telefon ve mail yoluyla toplamda 168 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 63’ünün hukuki, 105’inin sosyal danışmanlık olduğu görüldü. İki trans kadın mültecinin Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Bölümündeki randevu süreçleri takip edildi. Mültecilere verilen danışmanlıklar BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında gerçekleşti.

Ocak ayında Türkiyeli LGBTİ'lere 25 psiko-sosyal danışmanlık hizmeti sağlandı. 24’ü mail, 1’i telefon yoluyla sağlanan danışmanlıklar askerlik, yasal haklar, açılma gibi alanlarda verildi.

İlgili haber:

Kaos GL nasıl sosyal hizmet danışmanlığı sağlıyor?


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam