15/08/2013 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Kaos GL Derneği’nin Hollanda TIE Örgütü ile birlikte gerçekleştirdikleri ve sendikalarda LGBT’lerin görünürlüğünü arttırmayı hedefleyen çalışma kapsamında Amsterdam’a bir çalışma ziyareti düzenledi.

Kaos GL Sendikacı LGBT’ler Grubu Amsterdam’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin Hollanda TIE Örgütü ile birlikte gerçekleştirdikleri ve sendikalarda LGBT’lerin görünürlüğünü arttırmayı hedefleyen çalışma kapsamında Amsterdam’a bir çalışma ziyareti düzenledi.

Amsterdam’da işgal bölgesindeki bir dayanışma evinde kalan Kaos GL Derneği LGBT  Sendika Grubu, Rotterdam’da Anarşistlerin kampında bir dizi etkinliğe katıldı.

Frontex Protesto Edildi

Grup, Avrupa Birliği ülkelerinin mültecilere karşı oluşturduğu Frontex protestosuna katıldı. Denize açılan AB üyesi devletlerin oluşturduğu paralı Frontex sahil koruma askerleri, AB’ye denizden giriş yapmak isteyen mültecileri engellemekle görevli. Uluslararası sularda dahi mültecilere müdahale eden Frontex askerleri, mültecilerin Avrupa ülkelerine girişlerine engel olmakla kalmıyor, içinde mültecilerin olduğu tekneleri içindeki insanlarla birlikte batırabiliyor.

4 Ağustos Pazar günü yapılan eylemde eylemciler botlarala  Frontex’in gemilerine çıkmaya çalıştılar. Polisin daha önceden haber alması nedeniyle gemilere çıkma eylemi gerçekleştirilemedi. Eylemde, “kimse illegal değildir. Yaşasın dünya dayanışması” sloganları atıldı.

Direniş ve Dayanışma

Kaos GL LGBT Sendika Grubu, Queeristan grubu ile birlikte “Direniş ve Toplumsal Hareketle Dayanışma” temalı bir forum düzenledi.

Hollanda’daki Queeristan grubundan Marten van den Berge, açılış konuşmasında, Amsterdam’da yapılan “Canal Pride”ı eleştirerek, Canal Pride’n hak temelli ve taleplerin yükseldiği bir eylemden çok devlet ve belediye ile işbirliği içinde yapılan bir geçit törenine dönüştüğünün altını çizdi.

Amsterdam’ın eşcinsel erkekler için cennet gibi tasvir ediğini ancak yabancı düşmanlığının körüklendiği ve LGBT topluluk içinde de milliyetçiliğin gittikçe arttığı bir yer olduğunu belirtti. Van den Berge, Ana akım LGBT hareketi içinde halen eşcinsel, biseksüel kadınların ve transların görünür olmadığını sözlerine ekledi.

Kaos GL Derneği’nden Evren Çakmak ise, Kaos GL Derneği’nin toplumsal muhalefet işbirliklerini ve birlikte özgürleşme deneyimlerini aktararak Türkiye’deki LGBT hareketin gündemi hakkında bilgi verdi. Kaos GL LGBT Sendika Grubu’ndan Ayşe Panuş ise Gezi direnişi sürecini anlattı. 

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam