12/11/2012 | Yazar: Ali Erol

İnsan Hakları Haftasında Ankara’da yapılacak ‘Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’a Kanada, İngiltere, Hollanda, İrlanda, İsveç, Norveç, Danimarka ve Belçika’dan sendikacı, insan hakları savunucuları ve sosyal hizmet uzmanları da katılacak.

Kaos GL Sosyal Hakları Tartışmaya Açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnsan Hakları Haftasında Ankara’da yapılacak “Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum”a Kanada, İngiltere, Hollanda, İrlanda, İsveç, Norveç, Danimarka ve Belçika’dan sendikacı, insan hakları savunucuları ve sosyal hizmet uzmanları da katılacak.
 
Kaos GL Derneği’nin “İnsan Hakları Haftası”nda düzenleyeceği “Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum” programı 10-16 Aralık tarihlerinde, Ankara’da gerçekleşecek.
“Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum”un Sağlık, Eğitim, Kent ve Çalışma Hakları alanında düzenlenecek oturumları Ankara Barosu Konferans Salonunda, 15-16 Aralık 2012, Cumartesi-Pazar günleri gerçekleşecek.
 
LGBT bireylerin hak mücadelesi ve sosyal haklar alanında düzenlenecek Sempozyum’da, İnsan Hakları, Çoğulculuk ve Eşitlik - LGBT Haklarını Savunmanın Olanakları” tartışmaya açılacak.
 
“Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum”un Sosyal Hizmet oturumları ise Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde 13 Aralık Perşembe, Başkent Üniversitesi’nde 14 Aralık Cuma günleri yapılacak.
 
Kampüslerde ve Ankara Barosu Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek Sempozyum oturumları öncesinde düzenlenecek sosyal etkinliklerde ise sanatçı Esmeray’ın stand-up gösterisi, hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın yöneteceği “Ayrımcılığı Şutla!” maçları ve ifade özgürlüğü konseri olacak.
 
Uluslararası katılımlı Sempozyuma akademisyenlerle birlikte sendikacılar, insan hakları alanında çalışan örgütler ve TBMM’den milletvekilleri katılacak.
 
Birlikte özgürleşmek için ayrımcılıklara karşı ortak mücadele!
 
“LGBT haklarının temel insan hakları olduğunu gelin birlikte savunalım!” çağrısında bulunan Kaos GL Derneği’nin Sempozyum davetinden satır başları şöyle:
 
Ayrımcılık tür ve ideolojileri birbirinden besleniyor…
 
“Kaos GL olarak “Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir” şiarıyla başladığımız örgütlenme ve mücadele sürecimizin her aşamasında ayrımcılık tür ve ideolojilerinin birbirinden beslendiğine dikkat çektik ve birlikte özgürleşmek için ortak mücadele edilmesi gerektiğini savunduk.”
 
Sosyal haklar tartışılacak…
 
“Farklı ayrımcılıklara maruz kalan kesimlerle birlikte “nefret söylemi ve nefret suçları”, “düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü” alanlarını da tartışmaya açmak ve bu alandaki dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz. Cinselliğin tıbbileştirilmesi sürecinde “aile değerleri”, “müstehcenlik” ve “genel ahlak” gerekçeleriyle ayrımcı uygulamaları ve eşitsizliği üreten muhafazakâr politikaları da sosyal hakların tartışılacağı Sempozyum’da ele alacağız.”
 
İnsan hakları mücadelesi ve dayanışma güçlendirilecek…
 
“Sempozyum ile Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transların (LGBT) günlük yaşamlarında maruz kaldıkları heteroseksist ayrımcı tutum ve uygulamaları görünür kılarak söz konusu heteroseksist ayrımcı uygulamalara karşı insan hakları mücadelesini ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
 
Sempozyum için iletişim
 
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358 Faks: 0312 230 6277
bilgi@kaosgldernegi.org

Etiketler: insan hakları
nefret