18/04/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, bu sene sekizincisi yapılan Ulusal Sosyal Hizmetler Kongresi’ne katıldı. LGBTİ politika ve taleplerini içeren bir sunum yaptı.

Kaos GL, Sosyal Hizmetler Kongresi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, bu sene sekizincisi yapılan Ulusal Sosyal Hizmetler Kongresi’ne katıldı. LGBTİ politika ve taleplerini içeren bir sunum yaptı.

Beş yılda bir gerçekleştirilen ve bu sene sekizincisi yapılan Ulusal Sosyal Hizmetler Kongresi 15-16 Nisan’da “Türkiye’de Sosyal Politikanın Dönüşümü: Yerelleşme ve Sosyal Hizmetler“ temasıyla ATAUM’da gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Rıza Türmen’in açılış konuşmalarını yaptığı, iki konferans, bir panel oturumu ve 70’e yakın bildiri sunumunun gerçekleştiği kongreye kayıtlı olarak 325 kişi sosyal hizmet uzmanı ve öğrenci katıldı.

Kongre’de sunulan bazı başlıklar şöyle:

Uluslararası sosyal hizmet eğitimi, riskli gebelikler, özgürlük, yaşlıların topluma aktif katılımları, Ezidiler, yerel yönetimlerde kadın katılımı, engelli eğitiminde Türkiye ve İsviçre örnekleri, evde sosyal hizmet, kentsel yaşam kalitesi, psikiyatrik sosyal hizmet, İsveç yerel yönetimlerinde yaşlı bakımı, denetimli serbestlik, 18 yaş altı bireylerde madde bağımlılığı, başarılı yaşlanma, engelli birey ve aileler, neo-muhafakar yerel yönetimlerde kadın emeği, hemodiyaliz hasta ve yakınlarının yaşadığı güçlükler, Aleviler ve toplumsal dışlanmışlık, kronik hastalıklı bireylerin eş ilişkileri, günümüzün genç kız olma sorunsalı ve deneyimi, yerel yönetimlerde kent konseyi deneyimi, okul sosyal hizmeti, 15-25 yaş dönemi gençliğin psikososyal gelişimi, yerel yönetim demografisinde sosyal cinsiyeti, işkence mağduru, kronik hastalıklı sığınmacı kadınlara sosyal hizmet.

Kongre’ye Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu adına Tarık Şimşek, E. Burcu Yamaner, N. Gizem Yıldırım “Uluslararası İyi Örnekler ve Türkiye’de Yaşanılan Sorunlar” başlığı ile bildirimi sunumu hazırladı.

Sosyal hizmet uzmanı Tarık Şimşek tarafından sunulan bildiride Finlandiya, İsveç, Birleşik Krallık iyi örnekleri, Türkiye’de yaşanılan sorunlar, yerel yönetimde LGBTİ politika ve talepleri ile sosyal içerme konuları detaylandırıldı.

İnteraktif katılım ile gerçekleşen sunumlar sonunda Kaos GL sosyal hizmet çalışma grubu üyeleri uzmanların sorularını yanıtladı.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret