09/03/2018 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Şubat ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lerden oluşan 143 kişiye sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Kaos GL Şubat ayında 143 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Şubat ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lerden oluşan 143 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.​

İstanbul Pride, 2014 / Aktivist Kamera

Kaos GL Şubat ayında trans geçiş süreci, sağlık, yasal haklar, askerlik gibi alanlarda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lerden oluşan 143 danışmanlık sağladı.

Aralıksız olarak verilen danışmanlıklar Şubat ayında trans geçiş süreci, hormon kullanım süreci, sağlık hakkına erişim, yasal haklar, BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) süreci, askerlik gibi konularda sağlandı.

Farklı uydu kentlerde yaşayan 119 LGBTİ mülteciye telefon ve mail yoluyla toplamda danışmanlık hizmeti sağlandı. Bu danışmanlıkların 47’sinin hukuki, 72’sinin sosyal danışmanlık olduğu tespit edildi. Hormon kullanım süreçlerine Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Bölümünde devam eden 2 trans mültecinin randevuları ve süreçleri birlikte takip edildi. Mültecilere verilen danışmanlıklar BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” programı kapsamında gerçekleşti.

Türkyeli LGBTİ’ler için Şubat ayında 24 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 19’u mail, 4’ü telefon, 1’i ise yüz yüze görüşme aracılığıyla sağlandı. Verilen danışmanlıkların konularının askerlik, hukuk, açılma gibi alanlar olduğu görüldü.

İlgili haber:

Kaos GL nasıl sosyal hizmet danışmanlığı sağlıyor?


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret