05/03/2019 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Şubat ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, akademi başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 98 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL Şubat ayında 98 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Şubat ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, akademi başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 98 danışmanlık hizmeti sağladı. 

Aralıksız olarak danışmanlık vermeye devam eden Kaos GL, Şubat ayında yasal haklar, UNHCR süreci, hormon kullanım süreci, cinsiyet geçiş süreci, HIV, sağlık hakkına erişim, askerlik, psikolojik desteğe erişim, maddi desteğe erişim, akademi başta olmak üzere birçok konuda toplamda 98 danışmanlık sağladı. 

Ağırlıklı olarak uydu şehirlerde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon ve mail yoluyla 47 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 18’ini hukuki danışmanlık, 29’unu sosyal danışmanlık oluşturdu. 1 LGBTİ+ mülteci ile hastanelerden randevu alma süreçlerinde birlikte hareket edildi. 

Türkiye’ye sığınma başvurusu yapmayı düşünen LGBTİ+’lara mail yoluyla 5 danışmanlık hizmeti verildi. 

Farsça ve Arapça danışmanlık için

Farsça konuşan LGBTİ mülteciler her Salı 10:00-18:00 saatlerinde 0545 340 82 12 numaralı telefon aracılığıyla, Arapça konuşan LGBTİ mülteciler her Perşembe 10:00-18:00 saatlerinde 0541 720 79 23 numaralı telefon aracılığıyla Kaos GL ile iletişime geçebilirler. Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam etmektedir.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Türkiyeli LGBTİ+’lara Şubat ayında 46 danışmanlık hizmeti sağlandı. 45’i mail, 1’i telefon yoluyla verilen danışmanlıkların konularını askerlik, hukuk, akademi, psikososyal destek, cinsiyet geçiş süreci, HIV, yurt dışına iltica ve LGBTİ+ çocuk oluşturdu. 

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

*Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.

İlgili haber:

Kaos GL nasıl sosyal hizmet danışmanlığı sağlıyor?


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam