09/08/2018 | Yazar: Koray Arkadaş

​Kaos GL Temmuz’da yasal haklar, sosyal hizmetlere erişim, hormon kullanım süreci, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere 209 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL Temmuz’da 209 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Temmuz’da yasal haklar, sosyal hizmetlere erişim, hormon kullanım süreci, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere 209 danışmanlık hizmeti sağladı.

Danışmanlık hizmeti vermeye devam eden Kaos GL Temmuz ayında yasal haklar, BMMYK süreci, sağlık, trans geçiş süreci, hormon kullanım süreci, açılma, askerlik, psikolojik desteğe erişim, akademi gibi konularda toplamda 209 danışmanlık sağladı.

Kaos GL, uydu şehirlerde yaşayan mülteci LGBTİ’lere 157 danışmanlık hizmeti verdi. Yalova’da 22 mülteci LGBTİ ile yüz yüze görüştü. Bu görüşmeler kapsamında 60 hukuki ve sosyal danışmanlık sağladı.

Yüz yüze görüşmeler dışında telefon ve mail yoluyla sağlanan danışmanlıkların 40’ı hukuki, 57’si sosyal danışmanlıktı. Hormon kullanım sürecine başlamak isteyen 6 danışan ile Hacettepe Üniversitesi Hastanesinden randevu alma süreçlerinde, 1 danışan ile ses tellerinden ameliyat olabilmesi için randevu sürecinde, 3 danışanın farklı sağlık problemlerinden dolayı hastanelerden randevu alma süreçlerinde birlikte hareket edildi.

Farsça konuşan LGBTİ mülteciler her Salı 10:00-18:00 saatlerinde 0545 340 82 12 numaralı telefon aracılığıyla, Arapça konuşan LGBTİ mülteciler her Perşembe 10:00-18:00 saatlerinde 0541 720 79 23 numaralı telefon aracılığıyla Kaos GL ile iletişime geçebilirler. Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam ediyor.

Türkiyeli LGBTİ’lere Temmuz ayında 52 danışmanlık hizmeti sağlandı. 46’sı mail yoluyla, 4’ü yüz yüze, 2’si telefon yoluyla verilen danışmanlıklar askerlik, yurt dışına iltica, açılma, hukuki destek, psikososyal desteğe erişim, akademi gibi konulardan oluştu.

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

*Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.

İlgili haberler:

Kaos GL Haziran’da 212 danışmanlık hizmeti sağladı

Kaos GL Mayıs ayında 266 danışmanlık hizmeti sağladı

Kaos GL Nisan’da 222 danışmanlık hizmeti sağladı

Kaos GL Mart’ta 196 danışmanlık sağladı

Kaos GL Şubat ayında 143 danışmanlık hizmeti sağladı

Kaos GL Ocak ayında 193 danışmanlık hizmeti sağladı

Kaos GL nasıl sosyal hizmet danışmanlığı sağlıyor?

 


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret