03/11/2011 | Yazar: KAOS GL

Kaos GL ve Pembe Hayat, eşcinsel ve trans bireylere yönelik alenen aşağılama ve hedef gösterdiği gerekçesiyle Erol Köse hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaos GL ve Pembe Hayat, eşcinsel ve trans bireylere yönelik alenen aşağılama ve hedef gösterdiği gerekçesiyle Erol Köse hakkında suç duyurusunda bulundu. 
 
Sosyal paylaşım sitesi twitterda eşcinsel ve trans bireylere yönelik hakaret içeren ve aşağılayan söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle, Kaos GL ve Pembe Hayat, Erol Köse hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 125 ve 216. Maddelerini esas alarak “Hakaret ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 
İfşa Hak Değil Suçtur
 
Savcılığa verilen dilekçede; “6 Ekim 2011 tarihinde şikayet edilen Erol Köse, “twitter” adındaki sosyal paylaşım sitesinde, eşcinsel ve trans bireylere yönelik hakaret içeren söylemlerde bulunmuştur.
 
Erol Köse, twitterda bulunan hesabından, sanat camiasından ve medyatik olan kişiler için “……. Diziyi seyrediyorum gay diye inandırıcı gelmiyor, bunların çoğu maskeli çakma entel, remix albümüyle çıkış yapan ……. lezzodur bir anım var kendisi ……. evine kız aşkıyla geldi el ele büyük usta tokadı bastı kovdu, mesela …… lezdir” gibi söylemlerde bulunmuştur.
 
Yine trans bireylerle ilgili olarak “Otostopçu travestiler gece burada müşteri arıyorlar, travesti takipçileri sapkın, muhtemelen travestilerle ilişki kuran cinsel kimlik hastalarıdır, aklı başında olan travestilerle niye yazışsın, eylemine girenler blocklansın zira çoğu Hepatit-C aids taşıyıcısı olduğundan hınç dolular zira ne kadın ne erkekler, tweet atanlarda gizli sapkınlık var çünkü travestilik maalesef bir hastalıktır” demiştir.
 
Dilekçemiz ekinde sunulan (http://www.gecce.com/yazi/erol-koseden-bomba-iddialar-176658.html), Erol Köse’nin 6 Ekim 2011 tarihinde sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yayınladığı söylemleri ile açıkça eşcinsel ve trans bireylere hakaret etmiş, eşcinsel ve trans bireyler “sapkın, hasta” gibi ithamlarda bulunmuştur.
 
Yine şikayet edilen Erol Köse yayınladığı söylemlerde sanat dünyasından medyatik kişilerin isimlerini vererek cinsel yönelimlerini ifşa etmiştir, özel hayatın gizliliği ihlal edilmiştir. İfşa hak değil suçtur, özel hayatın gizliliği esastır. Erol Köse’nin bu söylemleri ifade özgürlüğü içinde değerlendirilemez.
 
Türkiye’de eşcinsel ve trans bireyler varoluşları nedeniyle nefret cinayetlerine kurban gidiyorlar. Erol Köse’nin bu söylemleri sadece isimlerini ifşa ettiği kişilere değil tüm eşcinsel ve trans bireylere yönelik alenen aşağılama ve hedef gösterme içermektedir.” denilerek ifşanın suç olduğu ve düşünce özgürlüğü içerisinde değerlendirilemeyeceğine değinildi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam