18/09/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Gaymag’e getirilen erişim engeli Kaos GL ve TOHAV’ın bilgi edinme başvurusunun ardından kaldırıldı.

Kaos GL ve TOHAV’ın çabalarıyla Gaymag erişime açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gaymag’e getirilen erişim engeli Kaos GL ve TOHAV’ın bilgi edinme başvurusunun ardından kaldırıldı.

Eşcinsel kültür, yaşam ve magazin sitesi Gaymag’in Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından idari tedbir uygulaması ile erişime kapatılmasının ardından Kaos GL ve TOHAV harekete geçti.

“Çeşitlilik ve Stratejik Davalama Ağı” projesi kapsamında site yöneticilerine hukuki danışmanlık veren kurumlar adına Av. Meryem Kavak bilgi edinme başvurusunda bulundu. Bilgi edinme başvurusu TİB’e ulaştığında ise siteye erişim engeli kaldırıldı.

“Keyfi bir açma kapama durumu var”

Av. Kavak süreci KaosGL.org’a anlattı. TİB’in erişim engellemelerini hangi gerekçeyle yaptığına dair herhangi bir bildirimde bulunmadığını belirterek, “Bilgi edinme başvurusunu ilk etapta sitenin neden engellendiğini anlamak için yaptık. Ancak başvurumuz TİB’in eline ulaştığında engellemeyi kaldırdılar” dedi.

Başvuru sonucu dava açmayı planladıklarını da hatırlatan Kavak sözlerine şöyle devam etti:

“Ortada ciddi bir hukuksuzluk ve keyfilik vardı. Bilgi edinme başvurumuza yanıt vermek yerine erişime açmaları da bunu gösteriyor. Hukuka aykırı bir site açma ve kapatma durumu var. TİB’in erişim engeli kararı verebileceği durumlar aslında hukuken sınırlandırılmış durumda.”

İlgili haber:

Eşcinsel içerikli bir siteye daha sansür


Etiketler: medya
nefret