15/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Ocak 2019 faaliyet raporunu yayımladı.

Kaos GL’den Ocak ayı faaliyetleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Ocak 2019 faaliyet raporunu yayımladı.

İllüstrasyon: Aslı Alpar

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Ocak 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

LGBTİ yasaklanamaz!

Kaos GL Derneği, eşcinsel ve biseksüel kadınların katılımıyla kış kampı; 2015 yılında cinsiyet geçiş ameliyatının ardından yaşanan sorunlardan ötürü hayatını kaybeden trans aktivist Doğa Asi’nin anısına “Geçiş Süreci Çalıştayı” düzenledi.

Kaos GL Derneği’nden Avukat Kerem Dikmen, Antalya Barosu’na cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve ifadesine ilişkin kavramlar ve adalete erişimi anlattı.

Ankara’da Kasım 2017’den beri LGBTİ+ etkinlikleri yasak. Ankara Valiliği’nin Olağanüstü Hal Kanunu’na dayanarak ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağı” OHAL’in kaldırılmasının ardından 3 Ekim’de çıkarılan yeni bir kararla sürdürülüyor.

Sivil toplum, sivil dayanışma, birlikte mücadele…

Kaos GL Derneği, LGBTİ+ hakları ve insan hakları alanında Türkiye insan hakları hareketine kazandırdığı yayınlarını, LGBTİ+ alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarına yolladı.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nin düzenlediği 4. Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’na Kaos GL Derneği’nden Remzi Altunpolat katıldı.

Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi ve Ankara Gökkuşağı Aile Grubu’nun düzenlediği “Çocuk Edebiyatı ve Heteroseksizm” söyleşisinde ‘masallar nasıl olmalı’ sorusu tartışıldı.

Pozitif-iz Derneği, Gökkuşağı Aile Grubu ile bir araya gelerek “Her Yönüyle HIV” eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim Kaos GL Derneği’nin katkılarıyla yapıldı.

Türk Psikologlar Derneği LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Çalışmaları Birimi ve Türkiye Psikiyatri Derneği işbirliği ile ruh sağlığı alanında çalışanlar için cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği atölyeleri düzenliyor. İlk atölyede cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle ilgili kavramlar, toplumsal cinsiyet, ayrımcılık-damgalanma ve cinsel yönelim-cinsiyet kimliğine dair önyargı ve stereotipler konuşuldu.

Danışmanlık hizmeti için iletişim: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor. Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL Yayınları: Dergiler, araştırma raporları…

Kaos GL Dergisi’nin 2019 Ocak-Şubat tarihli 164. sayısı “Televizyon” dosya konusuyla yayınlandı. Dergisinin Mart-Nisan sayısı “Dostluk” dosya konusuyla çıkacak.

Kaos GL Derneği, “Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyri” başlıklı “2018 Sosyal Medya Raporu”nu dijital ortamda yayımladı.

2018 Nefret Suçları Araştırması anket çalışması tamamlandı. Kaos GL Derneği, 2018 yılında Türkiye’de işlenen homofobi ve transfobi temelli nefret suçlarını izlemek için yürüttüğü araştırmayı lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslere (LGBTİ) dönük insan hakları ihlallerinin raporlanması için kullanacak. Nefret Suçları Araştırması 2018 yayın hazırlıkları devam ediyor.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin 2018 Yıllık Faaliyet Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Kaos GL Derneği Ocak 2019 Aylık Faaliyet Raporu işte burada…


Etiketler: yaşam
nefret