06/11/2012 | Yazar: Tarık Şimşek

Kaos GL Derneğinde Sosyal Hizmet Uzmanı stajyerleri ve psikologlarına danışmanlık hizmeti verildi.

Kaos GL’den Danışmanlık Eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneğinde Sosyal Hizmet Uzmanı stajyerleri ve psikologlarına danışmanlık hizmeti verildi.
Kaos GL Derneği’nde LGBT bireylere yönelik bireysel görüşme yapacak olan Sosyal Hizmet Uzmanı stajyerlerine ve Gönüllü Psikolog Danışmanlarına yönelik bireysel görüşme eğitimi 3 Kasım tarihinde Kaos Kültür Merkezinde gerçekleşti.
 
Eğitim, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Koray Başar tarafından verildi.
 
Eğitim, Kaos GL bünyesinde bireysel danışmanlık hizmeti verecek uzman stajyerlerin görüşmelerde nelere dikkat etmeleri gerektiği, temel kavramlar ve sıkça karşılaşılan sorunlar üzerine odaklandı. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin oluşumu, biyolojik cinsiyet, toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim kavramları anlatıldı.
 
Dr Koray Başar, LGB bireylerin toplumsal hayatta yaşadıkları problemleri örneklerken zorunlu evlilik gibi yaşanılan ihlallere değindi. Cinsel kimlik ve cinsel yönelimin cinsel davranışla belirlenmediğini belirtti.
 
Danışmanlık ve yetkinlik soruları üzerinden Trans bireylerin cinsiyet inşası sürecinde yasal ve psikiyatrik süreçlerin oldukça yıpratıcı olduğu ve danışmanlık vereceklerin başvuran kişileri mutlaka profesyonel uzmanlara yönlendirmesi gerektiği şekilinde cevaplandırdı.
 
Sosyal hizmet danışmanlık eğitimi danışmanlık görüşmelerinin takibi ve vakaların incelenmesi için aylık toplantılar eşliğinde devam edecek, Kaos GL stajyer sosyal hizmet uzmanları ve psikologların pratik bir formasyon kazandıracağı düşüncesi ile bu tür kaynakların kullanılmasına karar verildi.
 
Eğitime 13 Kasım Salı Günü “Eşcinsel Bireyler Ne Yaşıyorlar?“ başlığı altında devam edecek.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam