28/10/2015 | Yazar: Ezgi Koçak

Kaos GL, Ankara katliamının ardından LGBT insan hakları savunucularına dönük psiko-sosyal destek atölyesi yapacak.

Kaos GL’den LGBT aktivistlere psiko-sosyal destek atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Ankara katliamının ardından LGBT insan hakları savunucularına dönük psiko-sosyal destek atölyesi yapacak.

Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR) her yıl 9 Kasım’da 12 ayrı ülkeden 27 üye sivil toplum örgütünün katılımıyla “Ortak Mücadele Hep Birlikte” (One Day One Struggle) kampanyası düzenliyor.

Koalisyon’un Türkiye’den üye örgütleri Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği, Kaos GL ve Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği bu yıl da Ankara ve İstanbul’da 9 Kasım’da savaş ve bedensel ve cinsel haklar temalı eş zamanlı iki etkinlik yapacak.

Bir araya gelerek iyileşmek…

Ankara’daki etkinlik 9 Kasım saat 18.30’da Kaos GL Derneği’nde olacak. Kapalı ve katılımın sınırlı olduğu atölyeye kayıt için melahat.deniz@kaosgl.org adresine mail atmak gerekiyor.

Kampanya’nın Ankara ayağında TOHAV’ın desteğiyle birlikte Kaos GL Derneği, LGBT insan hakları aktivistlerine yönelik psiko-sosyal destek atölyesine ev sahipliği yapacak. Atölye savaş genelinde, Ankara katliamı özelinde yaşanan tanıklıkların bir araya gelip paylaşılarak “iyileşmesi” amacını taşıyor:

“Biz birbirimize iyi geliriz”

“Birçok başka durumda olduğu gibi travma tedavisinde/rehabilitasyonunda grupla çalışmak çok daha iyi sonuçlar verebilir. Grup sayesinde kişi yalnız olmadığını, benzer zorlanmaları, sıkıntıları, baş edememe durumunu sadece kendisinin yaşamadığını görme şansına sahip olur. Farklı baş etme becerilerini görme, örnek alma ve örnek olma deneyimlerini yaşar. Değişik teknikler aracılığı ile sözel ve sözel olmayan ifade kanalları açılır, gruptaki tanıklıklar ve grubun desteği ile aynı zamanda iyileşme imkânı ortaya çıkar.

“Bu zorlu ve yorgun zamanlarda birbirimize iyi gelmek umuduyla LGBT aktivistlerine yönelik 9 Kasım saat 18.30’da Kaos GL Derneği’nde düzenleyeceğimiz bu kapalı ve katılımın sınırlı olduğu atölyeye kayıt için melahat.deniz@kaosgl.org adresine e-mail atabilirsiniz.”


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam