09/03/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Kötü hava koşullarına rağmen 8 Mart yürüyüşü için kadınlar saat 12:00’de Kolej meydanında bir araya geldi.

Kar Altında 8 Mart! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kötü hava koşullarına rağmen 8 Mart yürüyüşü için kadınlar saat 12:00’de Kolej meydanında bir araya geldi.
Bizler de Kaos GL’li Kadınlar olarak FeministBiz, Kırmızı Şemsiye Seks İşçileri İnisiyatifi ve Pembe Hayat, Ahali ve AKA’dan kadınlarla bir arada yürüdük. Kaos GL’li kadınlar olarak Pazar günü gerçekleştirdiğimiz atölyede “Kadınları Seven Kadınlar” “Görünür Ol Aç Yüzünü” yazarak hazırladığımız büyük bayraklı dövizimiz etrafında toplandık. “Aliye Kavaf İstifa”, “Kavaf Fallusun Etrafında Niye Bu Tavaf”, “Ah Bu Kavaf Çekilmez, Sen Durdukça Kavaf, Bu Katliam Bitmez” sloganlarını hep birlikte haykırdık.
 
Ankara Kadın Platformu’nda daha önceki yıllarda sürdürülen tartışmalardan sonra erkeklerle birlikte yürünmeyeceği kararı alınmıştı. Bu nedenle Pazar günü karma yapılar 8 Mart yürüyüşü yapmalarına rağmen bazı yapılar karma olarak kortejde yer almak istediler.
 
Ankara 8 Mart yürüyüşüne katılıp pankart taşımak istediğini söyleyen erkekler FeministBiz’li kadınlar tarafından kortejin dışına çıkarıldı. Kara rağmen katılımın yoğun olduğu 8 Mart yürüyüşünde ses aracı olmadığı için sıkıntılı anlar da yaşandı.
 
Basın açıklamasını platform adına Emekçi Kadınlar Derneği’nden Tülye Sönmez Aytekin okudu. Açıklamada kadın cinayetleri, tecavüzler, tacizlere dikkat çekilerek devletin, hükümetin bu sorunlara karşı duyarsız kaldığı. Adliyede çalışan Necla Yıldız davasındaki süreç te yaşanalar örnek gösterildi. Necla yıldız katilleri için dava açılmaması bir yana kadınların başvuruları sonucu açılan davada ise ilginç bir şekilde 8 ay önce öldürülen Necla Yıldız ifadeye çağrılıyordu. Çıkarılan torba yasanın da eleştirildiği açıklamada “Devletin kadınları güvencesiz, esnek çalışma sistemiyle, evlere çekmeye çalıştığı” vurgulandı.
 
Ankara Tabip Odası Kadın Komisyonu adına Paşabahçe Şişe ve Cam Sanayi işkolunda çalışan ve işinden çıkarılan, kurduğu çadırda aylarca tek başına direnerek kazanan. İşine geri alınan Türkan Albarak’a ATO Kadın Komisyonu adına Handan Kurtbaş tarafından plaket verildi.
 
Gece saat 21:30’da FeministBiz’in Yüksel Caddesi’nden Sakarya’ya  “Gece yürüyüşü” ile 8 Mart etkinlikleri bitti.

Etiketler: insan hakları
nefret