10/08/2020 | Yazar: Yıldız Tar

En büyük hayali klibinin yayınlanmasıydı. Ömrü yetmedi. “Onunla gurur duyuyorum” diyen kardeşi son arzusunu yerine getirdi ve karşınızda Derin Deniz Köseoğlu’ndan Ah Aşkım Ah!

“Kardeşimin son arzusu bu klipti, onunla gurur duyuyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Derin Deniz Köseoğlu İzmir’de yaşayan bir trans kadındı. Yirmi yıla yakın süredir müzikle içli dışlıydı. Söz yazıyor, besteler yapıyordu. En büyük arzusu bir müzik klibinin olmasıydı. Klip için de çalışmalara başlamıştı. Ancak ömrü yetmedi ve Derin Deniz geçtiğimiz yıl 11 Ağustos’ta vefat etti.

Kardeşi Zeliha Köseoğlu, vefatının ardından Derin Deniz’in son arzusunu yerine getirdi. Klibin montajı tamamlattı, uğraştı, didindi ve kardeşinin son arzusunu yerine getirdi. Derin Deniz’in söz ve müziği kendisine ait şarkısı “Ah Aşkım Ah” 30 Temmuz 2020’de Youtube’ta yayınlandı.

“Kardeşimle gurur duyuyorum!”

Kardeşinin son arzusunu yerine getirmek için uğraşan ve bunu da gerçekleştiren Zeliha Köseoğlu ile Derin Deniz’in vefatının yıldönümünden bir gün önce, bugün konuştuk. Zeliha Köseoğlu hem kardeşini hem de klibin hikayesini KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Ben kardeşimi 2019 yılında, bundan bir yıl önce kaybettim. Yarın da sene-i devriyesi zaten. Kardeşim senelerden beri klibinin yayınlanmasını istiyordu. O yapamayınca bu iş bana düştü. Bunu da ben yüklendim. Çok zor bir durum.

“Klibi çekmiştik. Geçen sene bayramdan sonra yayınlayalım dedik. Tatil için Çeşme’ye gitmişti. Gitti geldi. Nefeste daralma oldu. Hastaneye gitti. Hastanede serum verdiler ama hiç tepki vermiyor ve kalbi durarak ani bir ölüm oldu. Hastalığı olsa hastalığı var dersin ama çok ani oldu, tokat gibi oldu. Bir anda oldu ve ben yıkıldım. Bunalımlar başladı bende. 17 yaşımda annemi kaybettiğimizden beri onunla yaşıyordum. Ağır bir bunalımdı benim için ama kardeşimin son arzusunu yerine getirmek istedim. Bu klip kardeşimin son arzusuydu.

“Ben eşcinsellerin, transların hepsine destek vermek istiyorum. Çok dışlanıyorlar. Ailelerin sahip çıkmalarını istiyorum. Et tırnaktan ayrılır mı? Irk ayrımı gibi bir ayrım bu. Kabullenmeyen aileler de var. Ben bunlara çok karşıyım. Kardeşimin her zaman ben arkasındaydım, her zaman da arkasındayım. Benim öyle güzel bir kardeşim var. Elinden hiçbir şey kurtulmazdı onun. Resim mi çizecek çizerdi. Anında kıyafet dikerdi. Şarkı mı beste mi dersiniz… Elinden her iş gelirdi. Öyle bir donanımlı insandı. Onunla gurur duyuyorum.”

Klibi aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kadın, kültür sanat
İstihdam