26/10/2009 | Yazar: Kaos GL

4'üncü Roma Uluslararası Film Festivali'ni Nicolo Donato'nun "Brotherhood" (Kardeşlik) Adlı Filmi Kazandı.

Kardeşlik'e Roma'dan ödül Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
4'üncü Roma Uluslararası Film Festivali'ni Nicolo Donato'nun "Brotherhood" (Kardeşlik) Adlı Filmi Kazandı.
 
4’üncü Roma Uluslararası Film Festivali’ni iki Neo-Nazi arasındaki eşcinsel aşkı anlatan Nicolo Donato’nun ‘Brotherhood’ (Kardeşlik) adlı filmi kazandı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Roma Film Festivali 23 Ekim’de sona erdi.
 
15 Ekim’de başlayan festivalde En İyi Film ödülü 35 yaşındaki Nicolo Donato’nun Danimarka yapımı ilk filmi Brotherhood’a gitti. Bir neo-Nazi grubunda yaşanan eşcinsel bir aşkı konu alan filmin yönetmeni Donato, daha önce moda fotoğrafçılığı yapıyordu. Film, ordudan ayrıldıktan sonra bir neo-Nazi grubuna katılan Lars ile orada tanıştığı akıl hocası Jimmy’nin gruptakilerin tepkisini almamak için gizli tutmaya çalıştıkları eşcinsel ilişkisine odaklanıyor.
35 yaşındaki Danimarkalı genç yönetmen Donato’nın filmi Çek yönetmen Milos Forman’ın başkanlığını yaptığı jüri önünde açık farkla ‘Altın Markus Antonius’ ödülüne layık görüldü.
 
Oscarlı aktris Helen Mirren ‘The Last Station,’ filmiyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandı. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü ‘Alza la Testa’daki rolü ile Sergio Castellitto’ya gitti. İtalyan yönetmen Giorgio Diritti ‘L’uomo che verra’ filmiyle Jüri Özel ve İzleyici ödülüne layık görüldü. (BS)


Etiketler: kültür sanat
İstihdam