21/08/2007 | Yazar: Ozan Gezmiş

24–26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul-Sarıyer'de Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda gerçekleşecek alternatif rock festivali BarışaRock’ta Lambdaistanbul’un yanı sıra MorEl Eskişehir de stant kuracak.

Karşı festivalde eşcinsellerin de sesi duyulacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 24–26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul-Sarıyer'de Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda gerçekleşecek alternatif rock festivali BarışaRock’ta Lambdaistanbul’un yanı sıra MorEl Eskişehir de stant kuracak. Ozan Gezmiş’in haberi.

BarışaRock, beşinci yılında 60'ın üzerinde grupla ve çeşitli etkinliklerle barışa rock demeye hazırlanıyor. 24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul-Sarıyer'de Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda gerçekleşecek festivalde Lambdaistanbul Derneği her sene olduğu gibi stand açacak.

Bu sene kamp alanında bir ilk yaşanacak. MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu açacağı stantla homofobiye, cinsiyetçiliğe, tüm ayrımcılıklara ve savaşa hayır diyerek LGBTT'lerin festivaldeki sesi olacak.

BarışaRock, diğer adıyla Karşı Festival

2003'te müziğin küreselleşmenin halkla ilişkiler etkinliği haline getirmeye çalışan bir çokuluslu şirkete karşı başlatılan karşı festival, 5. senesine kendi gündemini ve kendi geleneğini yaratmış, Türkiye'nin en büyük müzik festivali ve en önemli barış eylemlerinden biri olarak giriyor.

Karşı Festival’de her sene olduğu gibi bu sene de her nota, her ses, her slogan, her çaba Bushgillere karşı. BarışaRock'ta bütün melodiler, savaşa, işgale, işgalciye karşı.

''Onlar bir avuç petrol tüccarı, silah satıcısı, çokuluslu şirket bürokratı. Biz dünyanın bütün sokaklarında, bütün meydanlarında, tüm o güzel şarkılarımızla ABD müdahalelerine, sendikasızlaştırmalara, paralı eğitime, cinsiyetçi baskılara, ırk ayrımcılığına, yoksulluğa, açlığa, adaletsizliğe, militarizme, özelleştirmelere, küresel iklim felaketine, milliyetçiliğe, nükleer santrallere direnenlerdeniz...'' diyerek yola çıkılan festival küresel direnişin bir parçası, barış, adalet, eşitlik, özgürlük ve dayanışmadan yana inisiyatif alıyor.

Birçok şehirden katılımın sağlandığı Barışarock'a bu sene de Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda katılımcı bekleniyor.

*Konuyla ilgili adresler:

http://www.barisarock.org/

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[Gizli sansürün 'Öykü'sü!]]

[["Var"ların "yok"ları için bu sefer ‘Ufuk’ta meclis var!]]

[[Bir psikiyatr buhranı "gözünden tanımak"]]

[[Engelleri yıktık!]]

[[Elimin hamuruyla reddediyorum!]]

[[Bu siteye erişim Engellenemez]]

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Eskişehir'de bir ilk!]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam