14/12/2010 | Yazar: KAOS GL

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği hakkı verilen Katar'da eşcinselliğin yasadışı kabul edilmesi tartışılmaya devam ediliyor.

Katar'da Eşcinsellik Tartışması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği hakkı verilen Katar'da eşcinselliğin yasadışı kabul edilmesi tartışılmaya devam ediliyor. FIFA Başkanı Sepp Blatter, ülkenin eşcinsel taraftarlar için tehlikeli olacağı yolundaki eleştirilere karşı çıktı.

Katar'ın 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hakkı kazanmasına tepkiler sürüyor. Birçok kişi, turnuvanın düzenleneceği yaz aylarında Katar'da hava sıcaklığının 50 dereceye kadar çıkabildiğini; bunun da insan sağlığı için potansiyel bir risk oluşturduğunu savunuyor.
 
Katar ile ilgili bir diğer çekince ise ülkede eşcinselliğin yasadışı kabul edilmesi. Uluslararası bir eşcinsel derneği, bu yüzden FIFA'ya bir mektup göndererek Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesini eleştirdi.
 
Bu küçük ortadoğu ülkesini savunmak için kameraların karşısına geçen FIFA Başkanı Sepp Blatter'in sözleri ise tartışmaları yepyeni bir boyuta taşıdı. Eşcinsel grupların eleştirilerinde haksız olduklarını düşünen Blatter, "Eşcinseller Katar'dan bu kadar çekiniyorsa Dünya Kupası boyunda cinsel faaliyette bulunmazlar. Böylece sorun da ortadan kalkar" diye konuştu.
 
Blatter'in bu iğneleyici sözlerine en sert tepki 2007 yılında eşcinsel olduğunu açıklayan eski basketbolcu John Amaechi'den geldi.
 
Blatter'in sözlerini kötü bir şaka olarak nitelendiren Ameichi, kupanın düzenlenmesine henüz 12 yıl olmasına karşın tüm eşcinselleri boykota çağırdı. Bir dönem NBA'de de forma giyen Ameichi, "Eğer dünya kupası gibi bir organizasyon 1 aylığına bile bir toplumun değişmesini sağlayamıyorsa o zaman futbolun bir topun peşinden koşan 22 yetişkin adama bakmaktan başka bir anlamı kalmaz" ifadelerini kullandı.



Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam