22/02/2009 | Yazar: Anıl Üver

Katolik Kilisesi Avusturya’da ortalığı yine karıştırdı. Kaos GL Viyana muhabiri Anıl Üver'in haberi.

Katolik Kilisesi Avusturya’da bildiğini okuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Katolik Kilisesi Avusturya’da ortalığı yine karıştırdı. Kaos GL Viyana muhabiri Anıl Üver'in haberi.


 
Elinde "unheilbar" (tedavisi yok) bildirisini tutan kişi Yeşiller Partisi belediye meclis üyesi ve Grüne Andersrum’un sözcüsü Marco Schreuder; yanındaki kişi ise Grünen Andersrum aktivisti Willi Dolleschall.

Avusturya’da kilisenin önde gelen iki papazının geçtiğimiz günlerde, "eşcinsellik bir hastalıktır, tedavi ediebilir" şeklindeki açıklamaları büyük tepki çekti. Yardımcı piskopos Gerhard Maria Wagner ve hâlâ görevini sürdürmekte olan başpapaz Andreas Laun gibi kilisenin önde gelen isimleri benzer açıklamalarla gündemi meşgul etmeye devam ediyorlar. Kimileri sonradan özür diliyor, fakat bu bile tepkileri dindirmeye yetmiyor.



Ülkenin en büyük kilisesi Stephansdom

Kilisenin, "eşcinsellik tedavi edilebilir bir hastalıktır" ifadesine Avusturya Yeşiller Partisinden tepkiler sürüyor. Partinin eşcinsel grubu Grünen Andersrum şehrin merkezinde buna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Açılan standa ABBA’nın şarkıları eşliğinde, bu tür homofobik ifadelerin son bulması ve devletin LGBT bireylere yönelik ayrımcılıkla mücadelede daha etkin olması yolundaki taleplerin yer aldığı bildiriler dağıtıldı. Standta ayrıca "unheilbar schwul" (gey-tedavisi yok), "unheilbar lesbisch" (lezbiyen-tedavisi yok) ve "unheilbar hetero" (hetero-tedavisi yok) gibi sloganların yer aldığı tişörtler satıldı, buttonlar hediye edildi.

Fotoğraflar: Anıl Üver / Viyana
 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret