29/03/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

AKP’nin 4+4+4 =12 yıllık eğitim sistemine karşı çıkan KESK GMK Bulvarı’ndaki oturma eylemine son verdi ve TBMM’ye yürümek istedi.

KESK Eylemi Gazlı Bitti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
AKP’nin 4+4+4 =12 yıllık eğitim sistemine karşı çıkan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) GMK (Gazi Mustafa Kemal) Bulvarı’ndaki oturma eylemine son verdi.
 
Ankara’da GMK Bulvarı’nda bütün gece devam eden oturma eylemine son veren KESK yöneticileri Türkiye büyük Millet Meclisi (TBMM) önüne gitmek istediler. Polisin, eylemcilerin meclise gitmesine izin verilmeyeceğini söylemesi ile ortam gerildi.
 
Destek için gelen milletvekilleri ve KESK yöneticilerinin uzun süren görüşmeleri sonuç vermedi.
 
Saat 14 30 da yürüyüşe geçmek isteyen eylemcilere Emniyet Müdürü uyarıda bulunarak yaptıklarının yasal olmadığını, müdahale edeceklerini belirtti. Eylemciler polis ve panzerlerle olan arayı dört adım, dört adım ilerleyerek kapattı.
 
Polisin panzerleri geri çekmemesi üzerine yeniden yürüyüşe geçen kalabalığa polis gaz ve panzerlerden sıkılan tazyikli ve gazlı su ile müdahale etti.
 
Bir kişi başına aldığı darbe nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yollardaki esnaflar ve vatandaşlar da gazdan etkilenerek fenalık geçirdi. Yoğun gazdan etkilenen genç bir çocuğa polis ilkyardım ekibi müdahale etti.
 
Maltepe’de tekrar bir araya gelen KESK üyelerine katılan diğer siyasi guruplar Tandoğan’a kadar yürüdüler. Burada KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul tarafından yapılan açıklamada, “Bundan iki gün önce Türkiye’de adı konulmamış sıkıyönetim ilan edildiğini düşünüyorduk. KESK üyelerinin illerden çıkışı ve Ankara’ya girişleri copla, gazla, panzerlerle engellendi. Ama yanılmışız, bir savaş ilanıymış bu. AKP eli ile getirilmek istenen 4+4+4 yasası muhafazakârlık gömleğinin Türkiye’ye giydirilmek istenmesidir. Biz bu gömleği giymeyeceğiz. Her yer Ankara, her yer eylem alanıdır, şu anda İzmir ve İstanbul’da da eylemler devam ediyor ve edecek” denildi.
 
Basın açıklaması ile eylemin bittiğini ve il dışından gelenlerin yola çıkacağı bildirildi.
 
Haber ve Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu/kaosgl.org

Etiketler: yaşam
İstihdam