03/04/2012 | Yazar: Ozan Uğur

KESK Kars Şubeler Platformu Ankara’da kamu emekçilerine yapılan polis saldırısını kınamak için Kars’ta 31 Mart saat 14.00’da bir yürüyüş düzenledi.

KESK Kars’ta Basın Açıklaması Düzenledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
KESK Kars Şubeler Platformu Ankara’da kamu emekçilerine yapılan polis saldırısını kınamak için Kars’ta 31 Mart saat 14.00’da bir yürüyüş düzenledi.
 
Sendika binası önünden başlayan yürüyüş boyunca "Baskılar bizi yıldıramaz, direne direne kazanacağız, AKP’ye teslim olmayacağız" sloganları atan KESK’liler "A+K+P= faşist, faşizme karşı omuz omuza" dövizleri taşıdılar. Faikbey Caddesi üzerinde bulunan at heykeline kadar yürüyen KESK’liler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
KESK adına açıklamayı okuyan Hayati Mehmetoğlu 4+4+4 kademeli kesintili eğitim yasa teklifi ile ilgili hiç bir şekilde görüş ve önerilerinin alınmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "AKP, 28-29 Mart tarihlerinde yapacağımız demokratik eylemimizi engellemek için yasakçı, tehditkâr ve baskıcı tutumuyla tüm Türkiye’de adeta sıkıyönetim ilan etmiştir. İçişleri Bakanı’nın yayınladığı genelgeyle tüm illerde adeta olağanüstü hal koşulları yaratılmış, kamu emekçilerinin eylemleri polis ablukasına alınmıştır."
 
Ankara’da yaşananların faşizm koşulları olduğunu belirten Mehmetoğlu herşeye rağmen kamu emekçileri ile orada direndiklerini ve taleplerinin dinlenmesi gerektiğini belirtti.
 
AKP’nin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşlarından vazgeçmeyeceklerini belirten Mehmetoğlu "Meclisteki 326 adet sandalyesine güvenerek, demokrasiyi çoğunluğun diktası sanan AKP iktidarına sesleniyoruz. Demokrasi, dört yılda bir seçimlerle işbaşına gelen hükümetlerin seçildikten sonra dilediği gibi hareket etmesi değildir. Demokrasi, oy çokluğuna dayanarak keyfiyet uygulamak da değildir. Demokrasi, aynı zamanda halkın önemli kararların alınma süreçlerine örgütlü güçlerinin katılmasıyla, seçilmiş hükümetlerin bu süreçlerde eleştiriye tahammül göstermesiyle, düşünce ve ifade özgürlüğünün, örgütlenme hakkının sınırlarıyla da ölçülür. Bu ölçütlerden bihaber olduğunuzu biliyoruz. Sizde bilin ki; bizler her dediğinize, her yaptığınıza asla biat etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.
 
Açıklama sloganlar ve alkışlar eşliğinde sona ererken MEHMETOĞLU konuşmasını Adnan YÜCEL’in "Düşlerin sonsuza koştuğu yerde, Sabrın çiçeklerini açtığı yerde, Asla kapanmaz yaşanan defter. Çünkü tarihin en güzel yerinde, Son sözü hep direnenler söyler." dizeleri ile bitirdi.
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam