10/07/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Keskesor LGBTİ Amed, Oslo’da "Faşizm ve Kürt Kuirler"i anlattı.

Keskesor LGBTİ: ‘Türkiye’de LGBTİ’lerin maruz kaldığı ayrımcılığın duyulması için uluslararası dayanışma şart!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Keskesor LGBTİ Amed, Oslo’da "Faşizm ve Kürt Kuirler"i anlattı.

Keskesor LGBTİ Amed, 24 Haziran Cumartesi günü "Faşizm ve Kürt Kuirler" isimli etkinlik için Norveç’in Oslo kentindeydi.

Keskesor LGBTİ Amed’in, Rødt Oslo (Norveç Sosyalist Sol Parti) ile ortak çalışması kapsamında gerçekleşen etkinlikte Türkiye’de OHAL süreci ve OHAL’in LGBTİ hareketine yansıması konuşuldu. “Faşizm ve Kürt Kuirler” etkinliğini Keskesor LGBTİ aktivistlerine sorduk. Keskesor LGBTİ aktivistleri Türkiye’de LGBTİ’lerin yaşadığı ayrımcılıkların duyurulması için uluslararası dayanışmanın önemini hatırlatıyor.

“OHAL’de nasıl örgütleniyoruz?”

Keskesor LGBTİ aktivistleri, “Faşizm ve Kürt Kuirler” isimli panelde, “Türkiye'de artan faşizm, baskılar ve yoğun çatışmalar, sokağa çıkma yasakları ve OHAL hukukunu aşan gözaltılar ortamında Kürt LGBTİ’lerin nasıl hayatta kaldığını ve örgütlendiğini paylaştıklarını ifade etti.

Yerelde nasıl örgütlendiklerini, dayanışmayı nasıl kurduklarını, Oslo’da düzenlenen bu etkinliğin katılımcıları ile paylaştıklarını belirten Keskesor üyeleri, etkinlik gününün İstanbul Onur Haftası’nın valilik tarafından yasaklandığı güne denk geldiğine dikkat çekti. Keskesor üyeleri, bu vesile ile Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını, LGBTİ’lere yönelik artan polis şiddetini de konuşmaya fırsat bulduklarını belirtti.

Keskesor LGBTİ aktivistleri, “Türkiye’de LGBTİ’lerin maruz kaldığı ayrımcı politika ve davranışların dünya kamuoyunda bilinmesi için uluslararası dayanışma şart” diyor ve Norveç’te gerçekleşen etkinlikte seslerini uluslararası platformda duyurabilmenin önemine dikkat çekiyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam