14/02/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Ankara Kadın Platformu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK)’e yönelik baskın ve gözaltıları protesto ederek, KESK’li kadınların serbest bırakılmasını istedi.

KESK’li Kadınlar Serbest Bırakılsın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Kadın Platformu üyeleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK)’e yönelik baskın ve gözaltıları protesto ederek, KESK’li kadınların serbest bırakılmasını istedi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil olması temel talebi ile 8 Mart programının hazırlandığı bir dönemde "KCK" adı altında KESK Genel Merkezi, SES ve Tüm-Bel-Sen genel merkezlerine düzenlenen baskınlarda KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan’la birlikte 18 kişi göz altına alındı.
 
Göz altına alınan diğer kadın sendikacılar Tüm-Bel-Sen’den Güler Elveren, Eğitim-Sen’den Güldane Erdoğan, SES eski başkanı Bedriye Yorgun, Nurşat Yeşil, Belkıs Yurtsever, Hatice kahraman. Eski KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Özden Gök, Hülya Sarhuhanoğlu, Şefika Şimşek ve Leman Hız, Leman Kiraz da evlerinde yapılan aramalardan sonra göz altına alındılar.
 
“KESK’li kadınlar serbest bırakılsın”
Dün akşam Konur Sokak’taki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan Ankara Kadın Platformu üyeleri, “KESK’li kadınlar serbest bırakılsın”, “Eşitlik, barış, özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz”, “Örgütlü kadın muhalefeti susturulamaz” gibi yazılı pankartlar açarak, sloganlar attı. Platform adına açıklamayı İlke Işık yaptı.
 
Ankara Kadın Platformu’nun açıklamasında operasyon ile iktidarın kadına bakışının bir kez daha göz önüne serildiği belirtildi. Kadınların örgütlü muhalefetine karşı yaşanan gözaltıların hukuk dışı olduğunu söyleyen Ankara Kadın Platformu adına Işık’ın yaptuğı açıklamanın satır başları şöyle:
 
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde kadınlara yapılan gözaltı terörü, yıllardır sürdürülen kirli savaş ve “kadını” ailenin dışında düşünemeyen zihniyetin ürünüdür.”
 
“Kadınları işten, sokaklardan dışlayıp eve kapatmaya çalışan anlayış, tecavüzcüleri koruyup kollayan devlet ve iktidar, son yedi yıllık dönemde kadın cinayetlerinin % 1400 artması da açıkça göstermektedir ki AKP iktidarı kadın düşmanıdır.”
 
“AKP yıllardır her toplumsal muhalefeti “terörist” olarak nitelemekte. İç İşleri Bakanı Naim Şahin eli ile yeni bir “terörist” tanımı yapılmaktadır. Sisteme karşı, barış isteyen, kendi dilinde konuşma talebiyle mücadele eden tüm kadınlar “terörist” ilan edilerek AKP’nin muhafazakârlaştırma çabasına karşı çıkan kadınlar “aile” hapishanesine kapatılmak istenmektedir.”
 
“Hukuk dışı koşullarda, pervasızca içeri alınan bu 15 kadın birlikte mücadele ettiğimiz kadın arkadaşlarımızdır. Biz bütün yol arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”
 
“8 Mart’ta alanlarda olacağız!”
Ankara Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “AKP’nin hukuksuz göz altılarına, baskılarına, erkek şiddetine, kadın düşmanlığına karşı” hep birlikte alanlarda olacaklarını açıkladı.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu/Kaos GL

Etiketler: kadın
nefret