01/06/2015 | Yazar: Can Tülük

Esmeray, ‘Kestirmeden Hikayeler’ oyununu HDK İzmir LGBTİ’nin Yeni Yaşam Renkli Hayat Festivali’nde oynadı.

Kestirmeden Hikayeler Yeni Yaşam için sahnedeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Esmeray, “Kestirmeden Hikayeler” oyununu HDK İzmir LGBTİ’nin Yeni Yaşam Renkli Hayat Festivali’nde oynadı.
 
Oyuncu Esmeray’ın tek kişilik “Kestirmeden Hikayeler” oyunu HDK İzmir LGBTİ Komisyonu’nun Halkların Demokratik Partisi’yle dayanışmak için düzenlediği Yeni Yaşam Renkli Hayat Festivali’nde sahnelendi.
 
Festival kapsamında gerçekleşen bu ikinci oyun izleyicilerin yoğun ilgi ve memnuniyetiyle karşılandı. Oyunun yanı sıra Esmeray’ın seçim sürecinde kendisinin de yaşadığı yer olan İstanbul Adalar’da başlarına gelen trajikomik hikayeleri de anlatmasıyla özel bir gösterim tadında geçti.
 
Esmeray yalnızca LGBTİ’ler için değil tüm ezilen, hor görülen ve baskılanan kimlikler için bu seçimin önemli olduğunu ve barajın demokrasiye uygun olmadığını söyledi. Komisyon üyeleri ise yasalarda ve ayrıca kültürel alanda LGBTİ’lerin eşit yurttaşlık haklarını elde etmek hedefinde olduklarını, bunun ise lütfedilecek bir imtiyaz değil insan haklarının bizzat kendisi olduğunu belirterek barajı aşacak bir HDP ile bu hedeflerinin gerçekleşeceğinden emin olduklarını söylediler. Ayrıca barajlara takılan demokratik taleplerin eşcinselleri hedef gösteren bir başkanlık rejimine kurban edilmemesi için tüm ötekileri bir ve beraber olmaya ve HDP’de birleşmeye davet ettiler.
 
Komisyon üyeleri seçimler öncesi yaptıkları son tiyatro gösteriminin ardından izleyicileri demokratik, eşitlikçi ve adil ilkelere oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya davet ettikten sonra gökkuşağının meclise girmiş olduğu bir 8 Haziran sabahına uyanmak temennilerini ilettiler. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam