04/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Cins Arı’nın kampüs içinde açtığı tanıtım standındaki gökkuşağı bayrakları üniversitenin güvenlik müdürlüğü tarafından kaldırılmak istendi.

“Keyfi uygulamalara rağmen bayrağımızla standımızda olacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cins Arı’nın kampüs içinde açtığı tanıtım standındaki gökkuşağı bayrakları üniversitenin güvenlik müdürlüğü tarafından kaldırılmak istendi.

Fotoğraf: Cins Arı'nın İTÜ Back to School Festivali'ndeki standı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı’nın kampüs içinde açtığı tanıtım standındaki gökkuşağı bayrakları üniversitenin güvenlik müdürlüğü tarafından kaldırılmak istendi.

“LGBT şeyleri yasak”

Cins Arı’dan Bilge KaosGL.org’a yaşananları şöyle aktardı: Dün (3 Ekim Çarşamba) İTÜ Back to School Festivali kapsamında üniversitede açtığımız standa saat 16.30 gibi üç görevli geldi. Aslında stantlar saat 17:00’de kalkacağı için biz de yavaş yavaş toplanmaya başlamıştık. Görevlilerden biri masamızın üzerindeki gökkuşağı bayraklarını tutup “bunlar yasak, toplayın” dedi. Kendilerine gökkuşağı bayrağının yasak olmadığını, kulübümüzün  rektörlük tarafından onaylı olduğunu, bayrakları kaldırmayacağımızı söyledik. Bunun üzerine bize “LGBT şeyleri yasak” dediler, biz de bunun üzerine Festival’den sorumlu hocamıza ulaştık, hocamız durumu rektörlükle konuşacağını bildirdi. Standımıza gelen güvenliğe hakkımızda bir şikâyet olup olmadığını sorduk ancak net bir yanıt alamadık fakat güvenlik müdürünün emriyle geldiklerini öğrendik. Festival koordinatörünü standımıza çağırdığımızda hızla uzaklaştılar.”

Kulüp organizasyon ekibinden destek

“Kulüp organizasyon ekibi ile de durumu paylaştık, yaşanan bu ayrımcılığın peşini bırakmayacaklarını söyleyerek bize destek oldular” diyen Bilge “Keyfi yaptırımlara rağmen bayrağımızla standımızda olacağız” dedi.

Sosyal medya hesabından duyurdu

Cins Arı yaşananları sosyal medya hesabında şöyle paylaştı: “İTÜ Back to School Festivali kapsamında açtığı tanıtım standında güvenlik birim müdürü yardımcısı ve birkaç güvenlik görevlisi gökkuşağı bayraklarını ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle toplamak istedi. Nedenini tam açıklayamayıp kaçak cevaplar vererek ‘LGBT denen şeyin görünmemesi gerek’ gibi açıklamalarda bulundular. Biz Kulüpler Birliği’nden görevli birkaç arkadaşa ulaşmaya çalışırken ise gözden uzaklaştılar. Bu usulsüz ve keyfi yaptırımlara rağmen bayrak ve pankartlarımızla festival boyunca standımızda olacağız.”

Cins Arı'nın tanışma partisi bugün

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı bugün tanışma partisi düzenliyor. Bugün saat 18:00’de İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşecek etkinlik yeni dönemde kulüple tanışmak isteyen herkese açık. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam