04/10/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kahveyi kültürüyle, profesörü limonatasıyla; her zerresini emekle ortaya koyan Kültürhane’yi gördünüz mü?

KHK’ların ardından emekle örülmüş bir mekân: Kültürhane Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kahveyi kültürüyle, profesörü limonatasıyla; her zerresini emekle ortaya koyan Kültürhane’yi gördünüz mü?

Mersin’de KHK ile ihraç edilen akademisyenler Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Galip Deniz Altınay ve Nalan Turgutlu Bilgin “Kültürhane” isimli yeni bir mekân açtı. Biz de çiçeği burnunda Kültürhane’yi ziyaret ederek “profesörün limonatasını” yerinde içtik.

Kültürhane’nin girişinde sizi bir gökkuşağı tabelası karşılıyor.

İçeri girdiğinizde kahve kokusuyla karışık fırından yeni çıkmış poğaçalar aklı çeliyor. Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör’ün limonatası ise yerini çoktan mekânın “enleri” arasında almış durumda. Fotoğrafta gördüğünüz güzel saati ise Adem Altınöz yapmış. 

Girişin hemen yanında cam bir kapıdan kütüphaneyi izleyebiliyorsunuz. Kütüphane, geniş bir yelpazeyle çeşitli alanlarda kaynak sağlıyor. Ders çalışmak, okuma yapmak hatta bir oturup kendinizi dinlemek için ideal sessizliği bulabileceğiniz atmosferi var. 

Kütüphane’nin üst katında ise toplantı salonu var. Salon, projeksiyon desteği ile görüşmeler ve buluşmalar için hazır bir şekilde gruplarını bekliyor.

Kendinizi duvarlardaki resimleri uzuuuun uzun incelerken bulmanız mümkün. Mekân, her köşesinde farklı bir ayrıntıyla, bakmaktan görmeye bir bağ kuruyor.

Özgür Kazova Tekstil Kooperatifi’nin patronsuz kazaklarını, başka bir dünya hayaliyle bardağa gelen zapatista kahvelerini Kültürhane'de bulabilirsiniz.

Ziyaretimiz burada sona ererken bir küçük kamu spotu: Kaos GL yayınlarına Kültürhane kütüphanesinden ulaşabilirsiniz! 

Kültürhane'nin etkinlik takvimi için sizi şöyle alalım. Ayrıca Facebook sayfalarını buradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
nefret