17/02/2016 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kaos GL ve Kil İşleri’nin birlikte gerçekleştirdiği LGBTİ Takı Atölyesi’nin ardından…

Kil İşleri gökkuşağına boyandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Kil İşleri’nin birlikte gerçekleştirdiği LGBTİ Takı Atölyesi’nin ardından…

Kaos GL’nin “Ben kendi kolyemi kendim yaparım, gökkuşağına boyarım!” diyenler için Kil İşleri ile birlikte hafta sonu gerçekleştirdiği atölye, 150 adet “ayrımcılık karşıtı kolye” ile sona erdi. İkinci aşaması Sevgililer Günü’ne denk gelen atölyeden elde edilen gelir İstanbul’daki Trans Evi ile dayanışmak için kullanılacak.

Trans Evi nedir?

Trans Evi” 2012 yılında İstanbul LGBTT Derneği tarafından açılan trans misafirhanesidir. İstanbul'un Tarlabaşı semtinde açılan misafirhane maddi zorluk yaşayan, sağlık durumu kötü ve kalacak bir yeri olmayan translara, eşcinsellere ve savaş mağduru LGBTIİ mültecilere ev sahipliği yapıyor. Devletten talep edip alınamayan hizmetleri bireysel destekler ve sivil toplum örgütlerinin yardımlarıyla sağlamaya çalışan Trans Evi, trans bireylerin barınma sorununa geçici de olsa bir çözüm oluşturuyor.

Katılımcılar atölyeyi nasıl buldu?

Serap: Hep beraber böyle bi paylaşımda bulunma hoşuma gitti. Bir şeyler ortaya çıkarmak ilgimi hep çekmiştir. Bunu hayatıma katarak devam etmek istiyorum.

Sultan: 1,5 yıldır Ankara’dayım geçirdiğim ve geçirdiğim en güzel hafta sonuydu. Çok teşekkür ederim hepinize…

Damla: Buraya gelirken hiçbir şey bilmiyordum, çok kolaymış aslında. Buradaki katılımcı çeşitliliği çok hoşuma gitti.

Güngör: Benim için değişik bir haftasonu etkinliğiydi. İlk kez yaptım. Çok keyifliydi çok eğlendim. Gençlerle olmak harika!

Zeynep: Facebook’ta gördüm, ilgimi çekti. Annemle burada bulunmak çok güzeldi.

Duygu: Verimli ve eğlenceli zaman geçirdiğim için çok mutluyum!

Banu: Meslek grubu olarak çok farklı insanlar tanıdım. Hayatıma renk kattığı için herkese çok teşekkür ederim. Sevgililer günü, saat 17:00 (gülüyor) ve eşim beni bekliyor. Ben burada inanılmaz keyif aldım.

Aynur: Mutluyum bugün, iyi ki gelmişim. Utandım ben diğer arkadaşa geçebilir miyiz? (Gülüyor)

Esma: Bu etkinliği Aynur haber verdi bana. Daha önce katılmamıştım. Bu kadar eğlenceli olduğunu bilseydim daha önce fırsat yaratır katılırdım. Çalışıyoruz okuyoruz ama birlikte bir şeyler yapmanın tadı apayrı.

Çetin: Esma aracılığıyla geldim ben de… Biraz zincirleme mi olmuş ne? (Gülüyor) Bana güzel şeyler kattı. Çok mutluyum.

Ali: Biraz eşimin zorlamasıyla geldim ama iyi ki gelmişim, inanılmaz güzel vakit geçirdim.

Öznur: Sevgililer gününü buraya ayırdım. Yeni bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu. Kilden çok burada beraber olmak bana iyi geldi. Öğrendiğim şeyleri yeni insanlara öğretmek için can atıyorum!

Erdem: Eşimle geldim. Maketle uğraşıyorum ama kille hiç uğraşmamıştım. Çok kolay ve eğlenceli olduğunu keşfettim. Bir adım öteye götürmeyi ve geliştirmeyi çok istiyorum. LGBT örgütü olarak Kaos GL’nin bunu düzenlemesi harika. Bunlar birleştirici etkinlikler. Pozitif ortamın hepimize iyi geldiğini hissediyorum.

Tuğçe: Atölyenin iki güne yayılmış olması çok güzel. Birlikte çok güzel vakit geçirdik.

Nesli: İki gündür kille uğraşmak tahmin ettiğimden zordu ama çok eğlenceliydi. Boş vakitlerimde artık bunu yapacağım!

Tuğçe: El işi hobileriyle her zaman ilgilenmişimdir. Eskişehir’den geliyorum ben bugün ve döndüğümde de devam ettirmeyi düşünüyorum.

Gözde: İlk defa geldim. Çok huzurlu iki gündü. Kil sadece sivilceleri geçirmiyormuş… (Gülüyor)


Etiketler: kültür sanat
nefret