14/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, 14 Temmuz Uluslararası Nonbinary Günü’ne dair bir açıklama yayımladı.

“Kimsenin kalıplara sokulmadığı bir dünya tahayyül ediyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, 14 Temmuz Uluslararası Nonbinary Günü’ne dair bir açıklama yayımladı.

Dernek açıklamasında, “Cinsiyet dediğimiz şey sadece kadın ve erkekten mi oluşur? Peki ben kendimi ikili cinsiyet sisteminin ötesinde bir yerlerde tanımlıyorsam veya cinsiyetimin tanımlanmasını reddediyorsam?” diye soruyor ve şöyle devam ediyor:

“Bugün 14 Temmuz Uluslararası Nonbinary Kişilerin Günü!

“Nonbinary ikili cinsiyet sisteminin dışındaki tüm kimlikler için kullanılan bir şemsiye terim. Kendini yalnızca ‘kadın’ veya ‘erkek’ olarak tanımlamayan herkes için! Sanıldığının aksine nonbinary kimliklerin varoluşu hiç de yeni bir durum değil, Hint tarihine bakarsak milattan önce 400’lü yıllarda kişiler kendilerini ‘kadın’ veya ‘erkek’ kimliklerinin ötesinde tanımlıyorlardı. Fakat ne yazık ki, günümüzde hala nonbinary kimlikler görmezden geliniyor, bir kalıba sokulmaya zorlanıyor, ötekileştiriliyorlar.

“Kuir Kıbrıs Derneği olarak, sorulmadan cinsiyet atamalarının yapılmadığı, kimsenin kalıplara sokulmadığı bir dünya tahayyül ediyoruz ve bunun için mücadele etmeye devam ediyoruz.”


Etiketler: yaşam
İstihdam