05/07/2019 | Yazar: Kaos GL

“Kırkından Sonra” LGBTİ+ girişimi kuruluyor: Yaşlanmak da; yaş almak da güzeldir!

“Kırkından Sonra” girişimi yola çıkıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kırkından Sonra” LGBTİ+ girişimi kuruluyor: Yaşlanmak da; yaş almak da güzeldir!

40+ LGBTİ+ inisiyatifi “Kırkından Sonra” yola çıkıyor. Yaşlanmak, yaşlılık ve LGBTİ+ konularını bir araya getiren inisiyatif, “Yaşlanmak da; yaş almak da güzeldir” diyor.

İnisiyatifin çağrı metni şöyle:

“Yola çıkıyoruz!

“Kırkından sonra azanı teneşir paklarmış” derler. Bizi ne paklar bilemiyoruz ancak 40+ LGBTİ+’lar olarak bir araya gelmek istiyoruz. Dünün ilk lubunya aktivistleri yavaş yavaş kırkı geçmeye başladı, 60+ kapıda. Bir çoğumuzun sosyal güvencesi yok. Olana da güvenmiyoruz haliyle. “Bana kim bakacak?”, “Yaşlanınca yalnız mı kalacağım?” soruları zihnimizde dönüp duruyor…

“Alternatif dayanışma alanları nasıl yaratabiliriz?

“Ortak evler mi kuracağız?

“Yıllar önce barları lubunyalaştırdığımız gibi köyleri, kentleri de lubunyalaştıracak mıyız?

Bir dizi sorumuz ve sorunumuz var. Ama bir yandan da biliyoruz ki her yaşın ayrı güzelliği var, en güzel yaşımızdayız. Lubunya kültürde birçok adımız var: Nafta, geç nafta, balamoz, püri balamoz… Bir yandan da “Amcalar yazmasın”, “Teyzeler uzak dursun”, “Açmayın dedeler” kültürü de yaşımızdan utanmamızı öğütlüyor. Ama nasıl ki seneler önce cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğimizden utanmamayı keşfettiysek yaşımızdan da yaşlılığımızdan da utanmıyoruz.

“Şimdilik sadece sanaldayız. Ama en kısa sürede bir forumda 40+ yaşlarımızın güzelliğini konuşmak üzere bir araya gelmek istiyoruz. Bizden haber bekleyin ve unutmayın: Yaşlanmak da; yaş almak da güzeldir!”

Facebook sayfası: https://www.facebook.com/kirkindansonralubunya/

Twitter hesabı: https://twitter.com/kirkindan_sonra

Instagram hesabı: https://www.instagram.com/kirkindansonralubunya/

 


Etiketler: yaşam
İstihdam