21/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

kaosGL.org, Kızılay AVM’ye girişleri engellenen trans kadınların kendilerine cinsiyet kimliklerinden ötürü ayrımcılık yapıldığı sözleri üzerine Kızılay AVM Genel Müdürü Nurhan Ekinci ile görüştü.

Kızılay AVM Genel Müdürü: Trans Kadınlar da AVM’mize Rahatlıkla Girebilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kızılay AVM Genel Müdürü Nurhan Ekinci, AVM girişinde cinsiyet kimliği ayrımcılığı yapıldığı sözlerinin gerçekliği yansıtmadığını söyledi.

“Taşkınlık Yaratabilecek Kişileri Almıyoruz”
kaosGL.org, Kızılay AVM’ye girişleri engellenen trans kadınların kendilerine cinsiyet kimliklerinden ötürü ayrımcılık yapıldığı sözleri üzerine Kızılay AVM Genel Müdürü Nurhan Ekinci ile görüştü. Cumhurbaşkanı Gül’ün transların AVM’ye alınmamasıyla ilgili bir talimatı olmadığını söyleyen Ekinci, yaşanan durumun belli bir grupla değil, kişilerle ilgili olduğunu belirtti.


Genel müdür, “Hiçbir şekilde cinsel tercih ayrımımız yok. Sadece AVM’de huzursuzluğa yol açabilecek, taşkınlık yaratabilecek kişilerin girişine izin vermeme kararı aldık,” diyerek AVM’ye alınmayan kişilerin söz ve hareketleriyle diğer müşterileri rahatsız ettiğini iddia etti.

 

Nurhan Ekinci Herkesi Kızılay AVM’ye Davet Ediyor
Yaşanan rahatsızlığın bir kereyle sınırlı olmadığını ifade eden Ekinci, “Kızılay AVM’de öpüşülmez, sarılınmaz değil. İnsanları boğmuyoruz. Ama bir bayan olarak o dengeyi biliyorum,” şeklinde konuştu.

 

Ekinci, günlük 35 bin kişinin giriş yaptığı Kızılay AVM’ye trans kadınları da beklediklerini, alınmayan kişilerin ise “olay soğuduktan sonra" yeniden giriş yapabileceklerini belirtti.   

 

İlgili haber:

 


Etiketler: yaşam
nefret