30/06/2020 | Yazar: Kaos GL

“Homofobik yorumlarından dolayı Dr. Kerem Kınık Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu yönetiminden azledilsin!”

Kızılay Başkanı’nın nefretine karşı imza kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kızılay Genel Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık’ın LGBTİ+’ları hedef gösteren sosyal medya paylaşımına ilişkin imza kampanyası başlatıldı.

Kınık’ın görevinden azledilmesi gerektiğini belirten imza kampanyasında, Federasyon’un cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa karşı ilkesi de hatırlatılıyor.

Kınık, online olarak kutlanan 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası için, “İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz. Yok öyle!” dedi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın LGBTİ+ karşıtı sözlerine Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’ndan tepki geldi: “Bu ifadeler hem yanlıştır hem de hepimizi rencide etmektedir. Homofobiyi ve her türlü nefret söylemini kınıyoruz ve dünya çapındaki LGBT+ topluluklarının yanındayız.”

Federasyon ayrıca Çalışma Ahlakı Tüzüğü’nde de homofobi, nefret söylemi ve önyargının yasaklandığı ve bir sonraki atılacak adımın değerlendirildiğini de belirtti.

Kınık bunun ardından bu sefer de nefretini şöyle sürdürdü:

“Çocuklara yönelik cinsel taciz ve şiddete karşıyım. Bu yüzden pedofiliye sert bir şekilde karşı çıkıyorum. Yaklaşımımın Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nin değer ve ilkeleriyle uyumlu olduğuna inanıyorum.”


Etiketler: insan hakları
nefret