29/03/2013 | Yazar: Esra Güleç

Gittikçe muhafazakârlaşan bir toplum anlayışının hakim olduğu bir dönemde bir babanın tecavüze uğrayan çocuğunun yanında olması umut verici bir haber.

Kızım İçin Adalet İstiyorum! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Denizli’de bir baba tecavüze uğrayan çocuğu için adalet istiyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Ötekilerin Postası aracılığıyla sesini duyuran baba akrabası tarafından üç kez tecavüze uğrayan çocuğu için adalet mücadelesi veriyor.
 
Çocuğunun bir akrabası tarafından 3 kez tecavüze maruz kaldığını fakat çocuğunun korktuğu ve utandığı için bu durumu kendilerinden bir süre sakladığını söyleyen baba “KIZIM AKRABAMIZ TARAFNDAN 3 DEFA TECAVÜZE UĞRAMIŞ KORKUDAN BUNU BANA VE ANNESİNE SÖYLEYEMEMİŞTİR BEN BU DURUMU ÖGRENDİM VE KIZIMN BABASI OLARAK SONUNA KADAR ARKASINDAYIM.” diyerek tecavüzcüye karşı bir hukuk mücadelesi başlattı.
 
Fakat tecavüz zanlısı iki gün gözaltında tutulduktan sonra tecavüz 3 kez gerçekleştiği gerekçesiyle 15-16 yaşında bir çocuğun rızası dahilindedir denilerek zanlı serbest bırakıldı.
 
Gerekçe olarak ise tecavüz mağduru çocuğun telefonundan karakolda polisler tarafından yakalanması amacıyla çekilen sahte aşk mesajları ve olayın 3 kez gerçekleşmiş olması olarak gösterildi.
 
12 yaşında tecavüze maruz kalan N. Ç., 14 yaşında tecavüze maruz kalan Ö. C., yine tecavüz mağduru B.Ç. davasında olduğu gibi adalet erkek adalet olduğunu bize gösterdi.
 
Yaşanan bütün bu olumsuzluklara rağmen gittikçe muhafazakârlaşan bir toplum anlayışının hakim olduğu bir dönemde bir babanın tecavüze uğrayan çocuğunun yanında olması umut verici bir haber.
 
Babanın adalet arayışına destek vermek amacıyla Ötekilerin Postası haber sayfası aracılığıyla bir imza kampanyası da başlatıldı. Kampanya oldukça hızla ilerliyor. Destek vermek için:
 
Ayrıca kampanya sonrasında bir de Kızıma Adalet İstiyorum Platformu oluşturulmuş durumda ve platform tarafından 7 Mayıs dava tarihine kadar çeşitli kampanyalarla davaya dikkat çekilecek.
 
Ötekilerin Postasının konuyla ilgili özel haberi için:
 
CNN Türk haberi için:
 
Biz de dava sürecini takip ediyor olacağız.

Etiketler: kadın
İstihdam