24/03/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Aaa! Siz henüz Lezbiyen Biseksüel Feministler’in radyo programı olan Kliton’un 8 Mart özel yayınını dinlemediniz mi? Cık cık cık…

Kliton’un 8 Mart özel yayınını dinlediniz mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aaa! Siz henüz Lezbiyen Biseksüel Feministler’in radyo programı olan Kliton’un 8 Mart özel yayınını dinlemediniz mi? Cık cık cık…

Lezbiyen Biseksüel Feministler, her hafta Çarşamba günü 21:00 – 22:00 saatlerinde Norr Radyo’da yayın yapıyor. İsmi Kliton olan bu programda kapsayıcı bir feminist perspektiften sohbetler ediliyor.

Bu sene 8 Mart, Çarşamba gününe denk geldiği için Kliton yayın yapamamış ve kadınlar Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmıştı. Kliton’un 8 Mart için kaydettiği özel yayın dün yayınlandı.

8 Mart özel yayınına, 2009 yılında Sosyalist Feminist Kolektif bünyesinde kurulan ve ardından SFK’nın çalışmalarını durdurmasıyla birlikte bağımsız devam eden “Ritim Kolektif” konuk oldu. “Bir arada ritim tutmak bize hem müzik, hem örgütlenme anlamında yeni kapılar açtı, açıyor; birbirimizden öğrenerek, dayanışarak, kadın sözümü kurarak yolumuza devam ediyoruz” diyen Ritim Kolektif, bugünlere nasıl geldiğini anlattı.

Kliton’un 8 Mart özel yayınına buradan ulaşabilir, bu keyifli sohbeti dinleyebilirsiniz! 

Kliton nedir?

Kulaklıkları hazırlayıp bir masa etrafında Lezbiyen Biseksüel Feministler buluşuyor ve 1 saatlik bir program yapıyor. LezBiFem yayın anını “Arkadaş evinde elimizde bira kanepeye gömülmüş, göbeğimize dökülen cips kırıntılarını toplarken sayıklar gibi, öyle rahat, öyle sıcak. Ya da belki cin tonik içiyoruzdur” diye tanımlıyor. Sohbetli, regl ağrılı, gülmeli, kedi sevenli, köpek sevenli, barış sevenli, lezbiyenli, biseksüelli, öpüşmeli sevişmeli, gidenli kalanlı, aktifli pasifli, kış aylarında farenjitli, yaz aylarında rinitli, bol tespitli bir şeyleri bu programda bulabilirsiniz!

 


Etiketler: kadın
İstihdam