01/05/2015 | Yazar: Eylem Oğuz

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ilk 1 Mayıs’ına katıldı. 1 Mayıs Komitesi Kocaeli LGBTİ’yi, ‘LGBTİ işçilerin görünürlüğü için alandayız’ diyerek selamladı.

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ilk kez 1 Mayıs eylemine katıldı. 1 Mayıs Komitesi Kocaeli LGBTİ’yi, “LGBTİ işçilerin görünürlüğü için alandayız” diyerek selamladı.

 

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ilk kez 1 Mayıs’a katıldı. Sendikaların çağrısına uyarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingine katılan Kocaeli’nden homofobi ve transfobi karşıtları gökkuşağı bayrakları açtı.

 

Merkez Bankası’ndan Perşembe pazarı miting alanına yapılan yürüyüşe katılan homofobi ve transfobi karşıtları, “İbne işçi el ele sınıfsal/cinsel devrime”, “LGBTİ hakları sendikal haklardır” ve “TOMA’lara göğüs geren, işte benim Zeki Müren” sloganları attı.

 

1 Mayıs Komitesi: LGBTİ işçiler için yürüyoruz!

 

Kocaeli LGBTİ’nin alana girişi 1 Mayıs komitesi tarafından şu ifadelerle selamlandı: “Erk egemen ve homofobik zihniyetin varoluşumuzu yok saydığı lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel, interseksüel işçilerin görünürlüğü için alanlardayız. Bizi yok sayanın sizi var etmeyeceğini bilerek işçi ve emekçilere sesleniyoruz; patronsuz ve pezevenksiz bir dünya için LGBTİ hakları sendikal haklardır!”

 

Bu yıl kurulan ve yereldeki mücadeleye öncülük eden Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi, kortejdeki diğer siyasetler tarafından da oldukça sıcak karşılandı. Halkın da büyük ilgi gösterdiği Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi kortejine sloganlarda da eşlik edildi.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam