04/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve toplulukların bir yıllık etkinlik planları Eylül’de Gel yazı dizisinde.

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve toplulukların bir yıllık etkinlik planları Eylül’de Gel yazı dizisinde. İlk konuğumuz Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi: Tanışma çayından onur yürüyüşüne!

Fotoğraf: Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi, 17 Mayıs 2017

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli bir hazırlık içinde. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Eylül’de Gel” yazı dizisinde.

Eylül’de Gel’in ilk konuğu Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi. Tanışma çayı ile karşılayacakları yeni dönemi Onur Yürüyüşü ile tamamlamayı uman Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bu yıl beşinci yılını kutlayacak. Sözü Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi'nden Özcan Dündar'a bırakalım.

Bol çay ve gullüm

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bu yıl her yıl olduğu gibi tanışma çayı ile döneme başlayacak. Geçen senelerde de düzenlediğimiz açılma atölyesi, HIV paneli ile devam edecek. Etkinliklerimizin vazgeçilmezi bol çay ve güllüm.

Heteroseksizmin başına çorap

Değerlendirme toplantılarıyla gündemlere göre şekillenecek süpraaaayz etkinlikleri hayata geçireceğiz. Bu sene için yeni bir atölyemiz var: 14 Şubat’ta flört şiddeti atölyesi.

Geçen sene başlattığımız örgü atölyesini bu senede devam ettirme kararı ile heteroseksizmin başına çorap kazak ve türevlerini örmeye devam edeceğiz.

Fotoğraf: Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi, Örgü atölyesi, 2018

Bu etkinliklerin yanı sıra lezbiyen, biseksüel ve trans görünürlük günlerine dair hazırlanan afişleri kentin sokaklarına üniversite kampüsünde ve sosyal medyada kamuoyuyla paylaşacağız.

Küründen antrenman

Ayrıca, kadın ve LGBTİ+’lardan oluşan Lolitop futbol takımımızın iki-üç haftada bir gerçekleştireceği küründen antrenmanları sahanın ortasında kısırlı piknik etkinleri ile tamamlayacağız. Kısacası sporumuzu da eksik etmeyeceğiz.

Fotoğraf: Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi, Lolitop sahada, 2018

Gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz LGBTİ+’lardan oluşan bir okuma grubu da var. Bir araya gelip belirlenen konularda okumalar düzenlemeyi umut ediyoruz.

Alanlardayız

“Patronsuz pezevenksiz bir dünya istiyoruz”, “Kuir emek patronu yenecek” pankartlarıyla çıktığımız 1 Mayıs alanlarını bırakmıyor bu sene de her zamankinden daha güçlü bir şekilde 1 Mayıs’ta yerimizi alıyoruz.

Fotoğraf: Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi, Onur Yürüyüşü 2017

17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de her sene vazgeçmediğimiz alanlardan. Bu sene de 17 Mayıs’ta basın açıklaması ve güne dair video klip çekimi planlıyoruz (bir hafta süren etkinlik dizisi de olabilir bakarsınız). Dönemin sonuna yaklaşıp sultanımız Onur Ayı geldiğinde de Onur Haftası’nı örme hedefindeyiz.

Beş yaşındayız

Bu sene Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifin 5. yaşı dolayısıyla bir parti planlıyoruz. Devam ettirmediğimiz bir etkinliğimiz yok aksine yenilerini ekledik, işimiz çok.

Kesin olmamakla birlikte bir de müjde verelim. Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi dernekleşme süreci başlatılacak. Yoğun bir yıl bizi bekliyor.

“Eylül’de Gel” yazı dizisinde yarın Mersin Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yer alacak. Takipte kalın.


Etiketler: yaşam
İstihdam