03/05/2013 | Yazar: Esra Güleç

Günün en önemli olayının Taksim’de yaşanan polis şiddeti olması nedeniyle yürüyüş sırasında en çok dile getirilen slogan ise ‘her yer taksim her yer direniş’ oldu.

Kocaeli’de 1 Mayıs Coşkusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
1 Mayıs bu yıl Kocaeli’de oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Coşkulu geçen 1 Mayıs etkinliklerinde herhangi olumsuz bir olayla karşılaşılmadı.
 
Merkez bankası önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri sendikalar ve siyasi partiler binlerce kişilik bir kortej oluşturarak kutlama alanına doğru yürüyüşe geçti.
 
DİSK, KESK, TMMOB, TTB, BDP, EMEP, Halkevleri, Demokratik Haklar Federasyonu,  Halkların Demokratik Kongresi, Kocaeli Barosu, Kocaeli Şehir Tiyatrosu ve daha birçok topluluk yürüyüş kortejinde yerlerini aldı.
 
Günün en önemli olayının Taksim’de yaşanan polis şiddeti olması nedeniyle yürüyüş sırasında en çok dile getirilen slogan ise “her yer taksim her yer direniş” oldu.
 
Yürüyüş sırasında ayrıca “zafer direnen emekçinin olacak, iş ekmek özgürlük, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz, isyan devrim özgürlük, biji yek gulan, yaşasın 1 mayıs, dünya yerinden oynar işçiler özgür olsa…” atılan sloganlar arasındaydı.
 
Oldukça örgütlü bir şekilde katılımın sağlandığı İzmit 1 Mayısı sırasında her hangi bir olumsuz olayla karşılaşılmadı.
 
1 Mayıs programı alanda konuşmaların yapılması ve halayların çekilmesi horonların oynanması ile devam etti.
 
Bu arada CHP kortejinin “Ankara’nın bağları” eşliğinde oynaması dikkat çekti.
 
Her yıl İnsan Hakları Parkında yapılan etkinlikler bu yıl belediye çalışmaları nedeniyle Perşembe Pazarı alanında gerçekleştirildi.
 
Etkinlik Halkevleri Çocuk Korosu’nun kısa bir konserinin ardından Bandista’nın doyumsuz müziklerinden oluşan konseri ile sona erdi.

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam