19/04/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da homofobik saldırıya maruz kalan eşcinsel çift için 17 Nisan günü LGBTİ+ aktivistleri öpüşme eylemi düzenledi.

Kolombiya’da LGBTİ+ hakları için öpücük! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da homofobik saldırıya maruz kalan eşcinsel çift için 17 Nisan günü LGBTİ+ aktivistleri öpüşme eylemi düzenledi.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da 17 Nisan günü LGBTİ+ aktivistleri öpüşme eylemi düzenledi.

Euronews’in haberine göre öpüşme eylemi, eşcinsel bir çiftin homofobik tacize maruz kaldığı Bogota'daki Andino alışveriş merkezinin önünde gerçekleşti. Çift el ele yürüdükleri sırada bir saldırganın gelip kendilerini ittiğini ve küfür ettiğini, saldırganı engellemek için çağırdıkları polisin ise “uygunsuz davranmak” ithamıyla kendilerini suçlayıp para cezası kestiğini söyledi.

Çift, “LGBTİ+’lara karşı taciz ve ayrımcılığın sona ermesini istiyoruz. Hasta değiliz, sapkın değiliz, vatandaşız” dedi.

Kolombiya’da LGBTİ+ hakları

Mart ayında Kolombiya’da yapılan genel seçimlere 14 açık kimlikli LGBTİ+ aday katılmış ve Yeşil İttifak Partisi’nin adaylarından Angélica Lozano Senato’nun ilk açık kimlikli biseksüel üyesi olmuştu.

Kolombiya’da LGBTİ+’lar örgütlenme, eşit evlilik, evlat edinme gibi önemli sosyal haklara sahip ancak insan hakları savunucuları cinsiyet kimliği ve cinsel yönelime dair haklar konusunda Kolombiya nüfusunun halen önyargıları olduğunu buna bağlı olarak da ayrımcılık vakalarına sıklıkla karşılaştıklarını bildiriyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam