31/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ ve Kaos GL, Konak Belediyesi’nin Demokratik Katılım Çalıştayı’na katıldı.

Konak Belediyesi “Demokratik Katılım Çalıştayı” düzenledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Konak Belediyesi’nin yerel düzeyde katılımı güçlendirmek amacıyla yürüttüğü; Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Demokratik Katılım Köprüleri projesinin faaliyetleri devam ediyor.

Belediye, proje kapsamında 24 Aralık’ta Anemon Fuar Otel’de akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerden temsilcilerin katılımıyla Demokratik Katılım Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya Kaos GL Derneği’nden Gözde Demirbilek ve Genç LGBTİ+ Derneği’nden Duygu Yayla katıldı.

konak-belediyesi-demokratik-katilim-calistayi-duzenledi-1

Çalıştay, Dr. Güldem Özatağan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Gözler ve Ar. Gör. Adil Çamur’un konuşmacı olarak yer aldığı “Yerel Düzeyde Demokratik Katılım” paneli ile başladı. Katılım kavramının masaya yatırıldığı panelin ardından çalıştay katılımcıları; şehir planlaması ve özne – talep ilişkisini irdeleyen deneyim paylaşımlarında bulundu. Kent kullanımında büyük ihtiyaçlardan birinin de ücretsiz tuvaletler olduğu tartışmasının ardından LGBTİ+ sivil toplum örgütlerinden katılan temsilciler erişilebilirliğin sadece fiziksel engel değil cinsiyet çeşitliliği de göz önünde bulundurularak sağlanması gerektiğinin altı çizdi.  

konak-belediyesi-demokratik-katilim-calistayi-duzenledi-2

Panelin ardından çalıştay katlımcıları belediye çalışanları, sivil toplum ve yerel yönetim temsilcilerinin olduğu beş gruba ayrılarak katılımın artırılması için kullanılabilecek teknolojik araçları, belediyenin hizmet alıcılara erişimini ve kapsayıcılığı tartıştı. Tartışmaların ardından gruplar sonuç raporlarını büyük grupla paylaştı.

konak-belediyesi-demokratik-katilim-calistayi-duzenledi-3

Çalıştay, Konak Belediyesi Kent Konseyi temsilcileri ile soru cevap etkinliği ile sona erdi. 

Fotoğraflar: Seçkin Önen, Konak Belediyesi Proje Birimi


Etiketler: kent hakkı
İstihdam