25/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde LGBTİ gündeminde bugün Çanakkale Olay, Birgün, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin haberleri yer alıyor.

Konuyu dolandırıp LGBTİ’lere getirmek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Gastelerde LGBTİ gündeminde bugün Çanakkale Olay, Birgün, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin haberleri yer alıyor.”

Gastelerde LGBTİ gündemi için bugün dört haber seçtik. Gastelerde LGBTİ gündeminde bugün Çanakkale Olay, Birgün, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin haberleri yer alıyor.

“Küründen Kabere” BirGün’de

BirGün Gazetesi, sezonun ilk gösterimini 31 Ekim'de Ak'la Kara Tiyatrosu'nda yapacak olan "Küründen Kabare"ye sayfalarında yer vermiş. Melisa İclal Yamanarda'nın yönettiği, Seyhan Arman'ın kendi yazıp oynadığı trans bir kadının hikâyesini anlatan “Küründen Kabere”yi tanıtan haber, deneyimli tiyatrocuların oyunla ilgili görüşlerine de yer veriyor.

“LGBTİ’li” ne demek?

Yeni Akit Gazetesi’nden Mehtap Yılmaz’ın yazıları malum… Yılmaz’ın nefret söylemi ve ayrımcı dili bir yazıda farklı kişi ve kurumları hedef alıyor. Farklı farklı yazılarda hedef alabileceği kişi ve kurumları, her yazısında tek seferde nişan alarak kendince bir tasarruf ediyor belli ki…

Mehtap Yılmaz yazısında “Fetö” çukuruna bu isimle ile hiçbir şekilde ilişkilenemeyecek LGBTİ’leri de atmaya çalışıyor. Yazısında köpek, fare, maymunları hakaret olarak kullanıp mevcut ayrımcılığına türcülüğü de ekliyor: “Biliyorum havlayacaksınız ama yine de söyleyeyim mankurtçuklar! Bu kapak, LGBT'li Feto'yu sevip de kavuşamayan tüm rögar farelerine, tüm barkodlu beslemelere gelsin!”

Çanakkale Olay Gazetesi’nden dayanışma haberi

Çanakkale Olay Gazetesi, Çanakkale LGBTİ İnsiyatifi’nin düzenlediği, KAOS GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir'in katılımı ile gerçekleşecek olan “Queer Teoriye Giriş: Homofil Örgütlerden Eşcinsel Özgürleşmesine” etkinliğini okuyucularına duyurmuş. Gazete, Çanakkale LGBTİ İnsiyatifi’nin etkinlikle ilgili açıklamasına da yer veriyor.

Etkinlikle ilgili detayları buradan takip edebilirsiniz.

Konuyu dönüp dolaşıp LGBTİ’lere getirmek

Yeni Şafak Gazetesi, İstanbul’da 19 Ekim’de gözaltına alınan işadamı Osman Kavala hakkındaki haberde davası henüz görülmeyen Kavala hakkında hüküm veriyor: “Kavala öncülüğünde oluşan yapı Ermeni ve Kürt meseleleri başta olmak üzere Alevi ve Roman dernekleri ile LGBT destekçiliğine uzanan geniş bir yelpazede faaliyet yürütüyor” ifadelerini kullanıyor.

Yeni Şafak Gazetesi, yasal faaliyet yürüten derneklerle dayanışma içinde olma edimini suç unsuru olarak algılanacak şekilde haberleştiriyor bununla birlikte konu her ne olursa olsun LGBTİ’lere de pay biçiyor.


Etiketler: medya
İstihdam