31/05/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Binlerce kişi tarafından takip edilen portalda yayınlanan “Kötü bir flört deneyimi, lezbiyen olmadığımı fark etmemi sağladı” başlıklı yazı protesto ediliyor.

Kötü geçen bir flörtle “lezbiyen olmadığını anlamak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Binlerce takipçisi olan “cesur kadın hikayeleri” portalında yayınlanan “Kötü bir flört deneyimi, lezbiyen olmadığımı fark etmemi sağladı” başlıklı yazı protesto ediliyor.

Yazıda kullanılan görsel.

“xoNecole” isimli site “Cesur kadınlar, gerçek hikayeler” sloganıyla deneyim ve paylaşım yazılarına yer veriyor. 600 binin üzerinde takipçisi olan portal, “Modern kızlar için iyi yaşam rehberi” olduğunu iddia ediyor.

Geçtiğimiz günlerde sitede yayınlanan “Kötü geçen bir flört, lezbiyen olmadığımı fark etmemi sağladı” başlıklı yazı, portalın Twitter sayfasında paylaşıldığından beri protesto ediliyor.

Yazıyı kaleme alan Jessica Schrody, şöyle başlıyor “Gerçeği söylemeliyim ki bu olay eşcinsel gece kulübünde yaşandı. Bu benim için norm dışı bir şey değil. Gençlik yıllarımın çoğunu LGBTQ etkinliklerinde geçirdim çünkü arkadaşlarımın büyük bir kısmı lezbiyen.”

Yazının devamında Jessica, bu eşcinsel gece kulübünde tanıştığı bir kadınla olan flört deneyiminin nasıl “lezbiyen olmadığını fark ettirdiğini” anlatıyor.

Yazının sonunda xoNecole editörünün şöyle bir notu var: “xoNecole, platformda paylaşmak üzere her zaman yeni sesler ve güçlendirici hikâyeler arıyor. İlginç bir hikâyeniz veya makaleniz varsa, yayınlamak isteriz.”

Peki lezbiyenler ve biseksüel kadınlar için güvenli ortamı nasıl sağlayacağız?

Görünüşe göre bu hikâye yeni bir ses olsa da güçlendirici bir olaydan söz etmiyor. Twitter kullanıcıları günlerdir yayınlanan bu yazıyı protesto ediyor.

Almalexia isimli Twitter kullanıcısı “Bu kötü bir flört deneyimi değildi Jessica, sen heteroseksüel olduğunu biliyorsun ve bir lezbiyeni kullandın. Tıpkı bizi sadece deneyim için kullanan diğer lezbofobik hetero kadınlar gibi. Sen iğrenç bir lezbofobiksin. Bu olay, hetero kadınların eşcinsel gece kulüplerine gitmesiyle ilgili konuşulurken neden söz önceliğinin eşcinsel ve biseksüel kadınlara verilmesi gerektiğini gösteren harika bir örnek. Herkes hetero kadınlara hetero erkeklerin olmadığı güvenli bir alan verilmiş olmasıyla ilgileniyor, peki lezbiyenler nerede hetero kadınlardan güvende olacak?” diyerek, lezbiyen ve biseksüel kadınların güvenliği sorusunu gündeme getirdi. 

Mariacomet isimli başka bir kullanıcı ise “Yani… Bu bir iki haftalık deneyim lezbiyen olmadığını ‘fark etmesini sağladı.’ Daha sonra da düşüncesiz ve sığ yollarla cinselliğini araştırdı. Bu yazı LGBTQ+ topluluğunu, deneyimlerini ve hislerini küçümseyerek incitiyor. Üzücü ve sorumsuzca” diyerek sitenin iddiasının tam tersi paylaşımlarda bulunduğunu bunu da sorumsuzca bulduğunu dillendirdi.

Thegeehen isimli bir kullanıcı da “Ben bir heteroyum, eğer yanılıyorsam düzeltin ama bu olay senin nasıl lezbiyen olmadığını göstermez” diyerek tepkisini gösterdi.


Etiketler: medya
İstihdam