19/01/2012 | Yazar: Mehtap Akbaş

Mariela Castro, ülkenin yasama organının eşcinsel sivil birlikteliklerini yasallaştırmayı bu yıl değerlendireceğini açıkladı

Küba Eşcinsel Sivil Birlikteliği Bu Yıl Yasallaştırmayı Planlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mariela Castro, ülkenin yasama organının eşcinsel sivil birlikteliklerini yasallaştırmayı bu yıl değerlendireceğini açıkladı

Başbakan Raul Castro’nun kızı ve Ulusal Cinsellik Eğitimi Merkezi’nin yöneticisi Mariela Castro, Cuba Si adlı yayın kuruluşuna, Küba Adalet Bakanı’nın (Maria Esther Reus) “…bu mecliste tartışılacak ve 2012 için gündem konuları arasında” diye duyurduğunu belirtti.  
 
Ayrıca “Eminim ki Ocak 2012’de yapılacak olan parti konferansı; beraberlikleri yasallaştırmanın önündeki önyargıları kırabilecek böylelikle cinsel yönelim ile cinsiyet kimliği ayrımcılığını yasaklayan bir politika geliştirmeye de yardımcı olacak.” diye ekledi.
 
Castro bu açıklamayı Küba Aile Yasası’nın eşcinsel sivil birlikteliklerini yasallaştırmaya yönelik kanun taslağından bahsederken yaptı.
 
Ayrıca blogunda; “tam adalet”e ulaşabilmek için Küba’nın “kültürel değişimleri”ni LGBT bireyler için eğitim, iletişim ve sosyal programlar aracılığıyla hızlandırması gerektiğini yazdı.
 
Küba Komünist Partisi, bu yasama reformunun oylamaya sunulacağı ilk Ulusal Konferans’ını 28 Ocak’ta gerçekleştirecek.
 
Bir seksolog olan Mariela Castro Küba’da LGBT bireylerin yasal eşitliğini savunmasıyla da tanınıyor.
 
Hükümetin son zamanlarda anti-homofobi kampanyalarına başladığı Küba’da, 17 Mayıs Haftasında Homofobiye Karşı Yürüyüşler düzenli olarak yapılıyor.
 
Küba hükümeti bakanlık izni ile gerçekleştirmek suretiyle transseksüel bireylerin cinsiyet değişikliği ameliyatlarının finansal desteğini üstlenmeyi ise 2008 yılında kabul etmişti. (pinknews.co.uk)

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam