24/01/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Kuir fetivalde Perşembe gününde Sağanak ve Işık Açık Kalsın isimli iki filmi izleyiciye sunuyor. Kuir Festival Büyülüfener Kızılay Sinemasında devam ediyor.

Kuir Festivalde Son Gün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kuir fetivalde Perşembe gününde Sağanak ve Işık Açık Kalsın isimli iki filmi izleyiciye sunuyor. Kuir Festival Büyülüfener Kızılay Sinemasında devam ediyor.
 
KIZILAY BÜYÜLÜ FENER SİNEMASI
 
Sağanak / Cloudburst
saat, 19:00
 Stella ve Dot 31 yıldır birliktedir ve birbirlerine hayatın iniş ve çıkışlarında yoldaş olmuşlardır. Artık yetmişlerine varan çift zorluklar yaşamaya başlar; Stella işitme güçlüğü çeker, Dot ise artık görememektedir. Dot’un dar görüşlü torunu Molly, Dot için en uygun yerin ona ihtiyaç duyduğu her şeyin sağlanabileceği bir bakım evi olduğuna karar verir. Stella sevdiği kadın ile son zamanlarını birlikte geçirebilmek adına, evlerini geride bırakıp eşcinsel  evliliğin yasal olduğu Kanada’ya gitmeye karar verir. Bu, birlikte olmak için son şanslarıdır. Yolda genç otostopçu Prentice’le tanışırlar. Modern dansla ilgilenen küçük bir kasaba çocuğu olan Prentice’in kafası karışık ve ruhu yaralıdır. Cesaretine rağmen Stella ve Dot’tan öğreneceği çok şey vardır. Peki Stella ve Dot bu beklenmedik mücadelede geride bıraktıkları otuz yılın ardından ailelerini koruyabilecek midir?
 
Ödüllerle dolu eğlenceli ve dokunaklı romantik bir yol filmi olan Sağanak kadrosunda Olympia Dukakis ve Brenda Fricker gibi ünlü yıldızlar barındırıyor.
 
Işık Açık Kalsın / Keep the Lights On
saat, 21:15
‘Işık Açık Kalsın’ iki erkeğin duygu ve cinsellik yüklü yolculuğunu anlatıyor. 90’ların New York’unda belgesel film yapımcısı Erik ve henüz açılmamış olan avukat Paul sıradan bir karşılaşmayla tanışır ve çok geçmeden çift olurlar. Erik ve Paul riskli bir ikilidir, dürtüleriyle hareket eder ve cinsellik doludurlar. İniş ve çıkışlarıyla geride bıraktıkları on yıllık ilişkileri içinde Erik kendi sınırları ve değerlerini anlamaya ve kendine dürüst olmaya çalışır. Işık Açık Kalsın, kişisel bir eşcinsel aşk hikayesi olmasının yanı sıra, kapitalizmin yeni görünümlerinin endişeleri ve hızlı dönüşümlerle özlem duyulan ama kaybedilen bağlanma duygusunun ilişkiler üzerindeki etkilerini 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam