13/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri kapsamında “Oycan’ın Dünyası” adlı performansı düzenliyor.

Kuir Kıbrıs “Bırak da Hikâyemi Yazayım” diyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği “Oycan’ın Dünyası” adlı gösteriyi düzenleyecek.

“Bırak da Hikâyemi Yazayım” kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlik 20 Kasım Çarşamba günü saat 19:00’da Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

Dernek her yıl olduğu gibi bu yıl da lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artı (LGBTİ+) örgütleri Rita Hester cinayetini sembol haline getirerek 20 Kasım’da çeşitli etkinliklerle 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nü toplumun gündeminde tutmaya devam ediyor. Kuir Kıbrıs Derneği bu yıl “Bırak da Hikâyemi Yazayım” adlı bir kampanya düzenliyor. Kampanya kapsamında tasarlanacak tohumlu gökkuşağı kalemleri toplumdaki nefret suçu mağduru translara atfedilecek.

Kuir Kıbrıs etkinliği şöyle duyurdu: “İnanıyoruz ki, hikâyeler yazıldıkça kalemlerin ucundaki tohumlardan yeni yaşamlar filizlenecek ve mücadeleleri daha da güçlenecek. Bu yüzden LGBTİ+’ların özgürce yaşadığı, ayrımcılığın son bulduğu ve kişilerin kendi hikâyelerini yazabildikleri bir hayat için dernek olarak mücadele etmeye devam edecek.”

“Oycan’ın Dünyası” hakkında

Oycan’ın Dünyası, izleyiciyi, hayatını ve belki üstüne hiç düşünmeden kabul ettiği pek çok yaşamsal rutini yeniden düşünmeye davet ediyor. Bu performans tüm zorluklara rağmen yaşama tutunmanın ve bir çiçek gibi açmanın hikâyesi. Performans, Oycan Nasiboğlu tarafından gerçekleştirilecektir.

Etkinliğin Facebook sayfası burada.


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam