30/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği Kasım ayı etkinliklerini açıkladı.

Kuir Kıbrıs’ın Kasım programı dolu dolu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, Kasım ayı etkinliklerini açıkladı. Kasım ayını eğitim, kültür sanat ve söyleşi etkinlikleriyle dolduran Dernek aya 9 Kasım’da düzenleyeceği Savunuculuk Eğitimi ile başlıyor.

Savunuculuktan hukuğa…

“Renklerin Çeşitliliği” projesi kapsamında gerçekleşecek olan etkinliklerin ilki Savunuculuk Eğitimi 9 Kasım Cumartesi saat 10:00 ve 18:00 arasında Sivil Alan’da başlayacak.

Eğitim Sivil Alan Kapasite Geliştirme Koordinatörü Selen Lermioğlu tarafından verilecek. Savunuculuğa dair teorik bilgilerin aktarılacağı eğitimi 16 Kasım’da Hukukçulara Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimi takip edecek.

16 Kasım Cumartesi günü, Barolar Birliğin’de gerçekleşecek eğitimde Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki yasal süreç, LGBTİ+’ların toplantı, gösteri yürüyüşü ve ifade özgürlüğü, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı nefret söylemine karşı hukuki mücadele ele alınacak.

kuir-kibris-in-kasim-programi-dolu-dolu-1

Performans ve söyleşi

Kuir Kıbrıs’ın Kasım ayındaki kültür sanat etkinliği ise bir performans gösterisi. 20 Kasım günü Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde saat 19:00’da, “Oycan’ın Dünyası” adlı performans sizleri bekliyor.

Kasım ayının son etkinliği ise “Cins Cins Konuşmalar / Erkeklik ve Homohisteri” söyleşisi. Dernek söyleşiyi şöyle tanıtıyor: “Erkeklerin eşcinsel olarak etiketlenme korkusu olarak tanımlanan ‘homohisteri’ ele alınacak. Fikir alış verişinde bulunmak, bilgilenmek, bilgilendirmek ya da sadece dinlemek istiyorsanız bize katılabilirsiniz”

Etkinlik, 24 Kasım Pazar günü 15:00-17:00 saatleri arasında Mağusa Kale Pasaj'ında gerçekleşecek.


Etiketler: dünyadan
nefret